v
2 Şubat 2026, Pazartesi
00:55

AKOM uyardı: Marmara’ya soğuk hava geliyor, sıcaklıklar kar seviyelerine düşecek

AKOM uyardı: Marmara’ya soğuk hava geliyor, sıcaklıklar kar seviyelerine düşecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Marmara Bölgesi’ne yarın sabah soğuk hava dalgası girişinin beklendiğini, sıcaklıkların 2-4 derece düşerek kar değerlerine gerileyeceğini açıkladı.

İSTANBUL-BHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Marmara Bölgesi’ni etkilemesi beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin uyarıda bulundu. Açıklamada, geçen hafta 14-18 derece aralığında seyreden hava sıcaklıklarının, sistem değişikliğiyle birlikte 7 derece seviyelerine gerilediği belirtildi.

Akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenerek saatte 40-75 kilometre hızla, yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiği kaydedildi. Geceye kadar aralıklı kuvvetli sağanak geçişlerinin görülebileceği, yağışların etkisini kısa süreli azaltmasının ardından yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden etkili olmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Batı ilçelerinde kar ihtimali

AKOM açıklamasında, pazartesi sabah saatlerinden itibaren Marmara’ya girmesi beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 2-4 derece daha düşeceği bildirildi. Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece ve Başakşehir başta olmak üzere batı kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülebileceği aktarıldı.

Soğuk ve yağışlı havanın salı sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi, çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların yeniden artarak 15 derece seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, yarın Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeydoğusu, Batman’ın kuzeyi, Van’ın güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğusunda yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, bazı bölgelerde yağmur, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği belirtilirken; ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kesimlerde tipi ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Benzer Haberler