v
1 Ocak 2026, Perşembe
12:06

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

İstanbul’da yeni yılın ilk saatlerinde başlayan kar yağışı, kentin bazı ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Sarıyer ve Beykoz’da yoğunlaşan kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

İSTANBUL-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından etkisini artıran kar yağışı, Avrupa Yakası’nda Sarıyer ve Arnavutköy’de yolları, evlerin çatılarını ve park halindeki araçları beyaza bürüdü. Sarıyer Büyükdere Caddesi’nde sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçların kaydığı görüldü. Kar yağışı nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sarıyer mevkisinde de kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek beklemeyi tercih etti. Bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

Maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı

Anadolu Yakası’nda ise Beykoz, Ümraniye ve Çekmeköy’de kar yağışı etkisini artırarak devam etti. Beykoz’da yolda kalan bazı araçlar, vatandaşların yardımıyla itildi.

Karla kaplanan rampaları çıkmakta zorlanan araçlar nedeniyle kuyruklar oluşurken, ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı gözlendi. Bazı noktalarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde de kar yağışı ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücülerin kontrollü ve yavaş ilerlediği görüldü.

Benzer Haberler