v
21 Eylül 2025, Pazar
12:59

Alanya’daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Alanya’daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde etkili olan orman yangınlarına yönelik mücadele aralıksız sürüyor. Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Yaylakonak ve Şıhlar mahallelerindeki yangınlara havadan ve karadan yoğun müdahalede bulunulduğunu açıkladı.

ANTALYA - BHA

Yangın Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğu Şıhlar Mahallesi’nde basın mensuplarına bilgi veren Kaymakam Öztürk, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Rüzgar yangının yayılmasında etkili oldu

18 Eylül’de Aliefendi Mahallesi'nde başlayan yangının, rüzgarın etkisiyle İspatlı ve Kargıcak mahallelerine sıçradığını hatırlatan Öztürk, bu bölgelerde yangınların kontrol altına alındığını ve şu an itibarıyla sadece Kargıcak’ta soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, itfaiye, jandarma ve polis ekipleriyle birlikte yangına müdahale edildi. Aliefendi ve İspatlı’da yangın tamamen söndürüldü, Kargıcak’ta ise soğutma çalışmaları sürüyor,” dedi.

800 Personel, 200’ün üzerinde araçla müdahale

Yaylakonak ve Şıhlar mahallelerinde dün akşam saatlerinde başlayan yeni yangınlarla ilgili de bilgi veren Öztürk, yangınlara 13 helikopter, 4 uçak, yaklaşık 800 personel ve 200’ün üzerinde kara aracıyla müdahale edildiğini söyledi.

“Devletimizin imkanı çok büyük,” diyen Öztürk, yangın söndürme çalışmalarında aynı anda havada 6 hava aracının görev yaptığını vurgulayarak, bu durumun devletin gücünü ortaya koyduğunu ifade etti. Ayrıca, yangınlara karşı halkın ve tüm kurumların sergilediği birlik ve beraberlik ruhuna da dikkat çekti.

Zarar tespit çalışmaları başladı

Yangının etkili olduğu üç mahallede zarar tespit çalışmalarının başladığını belirten Öztürk, ilk verilere göre 3 ev (ikisi inşaat halindeydi) ve bir aracın hasar gördüğünü açıkladı. Tespit çalışmaları Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Antalya Defterdarlığı ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.

Can kaybı olmaması sevindirdi

Yangınlarda herhangi bir can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayan Kaymakam Öztürk, tüm müdahale ekiplerine teşekkür etti. Yangının çıkış nedeninin ise savcılık incelemesinin ardından netleşeceği belirtildi.

Duygulandıran anlar kamerada

Şıhlar Mahallesi’ndeki yangına müdahale sırasında, yaşlı bir vatandaşın motosikletle güvenli bölgeye tahliyesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Alanya’da yangınlarla mücadele, hem havadan hem karadan tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer, yangınların tamamen kontrol altına alınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Benzer Haberler