v
16 Eylül 2025, Salı
16:57

74 ilde operasyon: 1 ton 183 kilo uyuşturucu ele geçirildi

74 ilde operasyon: 1 ton 183 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 74 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 183 kilogram uyuşturucu ve 2 milyon 790 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini, 1811 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

ANKARA - BHA

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlara İstanbul, Ankara ve İzmir’in de dahil olduğu 74 ilde 2 bin 705 ekip, 6 bin 760 personel, 21 hava aracı ve 47 narkotik dedektör köpeğinin katıldığını bildirdi.

Bakan, operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarları hakkında bilgi vererek, gözaltına alınan şüpheli sayısının 1811 olduğunu açıkladı.

Yerlikaya, gençlere seslenerek yaptığı açıklamada, “Gençler, uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele sizleri koruma mücadelesidir. Geleceğinizi çalan uyuşturucu maddelerden uzak durun. Biz sizin yanınızdayız. Zehir tacirlerine işledikleri suçların bedelini en ağır şekilde ödetiyoruz ve ödetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler