14 Ağustos 2026 Cuma ANTALYA 31°
SON DAKİKA
BHA

RATEM’de değişim rüzgârı: Yayıncılar 21 Aralık’taki genel kurula hazırlanıyor

Radyo ve televizyon yayıncılığı alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri, uzun süredir eleştirilen yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini savunarak 21 Aralık’ta yapılacak genel kurul öncesi güç birliği oluşturdu. “RATEM’de Değişim, Yayıncılıkta Gelişim Zamanı” sloganıyla bir araya gelen yayıncılar, yaklaşan seçimli genel kurul için ortak bir çalışma yürütüyor.

05 Aralık 2025 1,8B okunma
RATEM’de değişim rüzgârı: Yayıncılar 21 Aralık’taki genel kurula hazırlanıyor
RATEM’de değişim rüzgârı: Yayıncılar 21 Aralık’taki genel kurula hazırlanıyor

ANKARA - BHA

Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen yayıncıların oluşturduğu bu yeni birliktelik, mevcut yönetimin yıllardır sektöre fayda sağlayacak adımlar atmadığı görüşünü dile getiriyor. Katılımcı, şeffaf ve çözüm üretmeyi hedefleyen bir yönetim yapısının RATEM’e kazandırılması gerektiği belirtiliyor.

Yayıncılar, özellikle telif hakları düzenlemeleri, dijitalleşme sürecinin hızlandırılması, mesleki hakların korunması ve sektör ile RTÜK arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gibi alanlarda daha etkili bir temsil talep ediyor.

Bu çerçevede RATEM heyeti, Mehmet Daniş’i makamında ziyaret ederek sektörün beklentilerini iletti. Görüşmede yayıncı kuruluşların desteklenmesine yönelik talepler gündeme getirilirken, Başkan Daniş yayıncılık sektörünün stratejik önem taşıdığını vurgulayarak mevzuat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Toplantıda sektörün karşı karşıya olduğu sorunlar ve çözüm önerileri de kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Whatsapp Image 2025 12 05 At 11.43.13

Whatsapp Image 2025 12 05 At 11.43.14

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.