ADNAN OKTAR SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASINDA BİR TAHLİYE

Adnan Oktar Suç Örgütü’ne ilişkin devam eden davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararında 72 sanıklı davada sanıklardan Paşa Durmuş’un tahliyesine karar verdi. 

21 Mayıs 2024
ADNAN OKTAR SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASINDA BİR TAHLİYE

 

DURUŞMANIN AYRINTILARI

 İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Sadun Engin, Paşa Durmuş, Orkun Şimşek ve dört tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca taraf avukatları da katıldı. Sanık avukatları, davanın yetkisizlik kararı verilerek Anadolu Yakası’nda bulunan Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınmasını talep etti, ancak mahkeme bu talebi oybirliği ile reddetti.

 

SAVUNMALAR

 Tutuklu sanıklardan Ali Sadun Engin, savunmasında seküler bir çevrede büyüdüğünü ve evrim teorisi ile genç yaşta tanıştığını belirtti. Din eğitiminin yetersiz olduğunu söyleyen Engin, arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra dini yöneliminin değiştiğini ve bu sürecin hayatını değiştirdiğini ifade etti. Engin, “Ben dinimi yaşamak için kimseden emir almak zorunda değilim. Allah yolunda harcadığımız bütün emeklerimiz kapatılmak isteniyor.” dedi ve kendilerinin sivil toplum kuruluşu olduğunu savundu. Ayrıca, İsrail ile köprü görevi gördüklerini belirtti.

 

 Tutuklu sanıklardan Paşa Durmuş ise savunmasında, Adnan Oktar’ı kitaplarından tanıdığını ve Oktar’ın eserlerinin milli şuurunun gelişmesinde çok faydalı olduğunu söyledi. Durmuş, Oktar’ı sadece bir kez gördüğünü ve bu camiadan insanlarla sohbetinin bu şekilde geliştiğini anlattı.

 

MAHKEMENİN KARARI

 Mahkeme heyeti, ara kararında Paşa Durmuş’un tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 15-16-17 Ekim tarihlerine ertelendi.

 

(KAYNAK:DHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.