SCHENGEN VİZE ÜCRETLERİNE ZAM: YENİ TARİFELER BELLİ OLDU

Slovenya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Avrupa Birliği Komisyonu Schengen vize ücretlerine yüzde 12 oranında zam yaptı. Yeni tarifeler 11 Haziran'da yürürlüğe girecek. 

21 Mayıs 2024
SCHENGEN VİZE ÜCRETLERİNE ZAM: YENİ TARİFELER BELLİ OLDU

YENİ VİZE ÜCRETLERİ

Schengen vizesi için belirlenen yeni ücretler şöyle:

 

Standart vize ücreti: 90 avro (yaklaşık 3 bin 150 lira)

6-12 yaş arası çocuklar için vize ücreti: 45 avro

AB’de düzensiz olarak kalan vatandaşlarının geri kabulü konusunda işbirliği yapmayan ülkelerin vatandaşları için vize ücreti: 135 veya 180 avro

 

GEÇMİŞTEKİ ZAMLAR VE MEVCUT DURUM

Schengen vize ücretlerine her üç yılda bir zam yapılmakta olup, en son zam 2020 yılında gerçekleştirilmişti. O dönem vize ücreti 60 avrodan 80 avroya yükseltilmişti. Avrupa Komisyonu, başvuru ücretlerinde artış olacağını 2 Şubat’ta duyurmuştu.

 

VİZE BAŞVURULARINDA ARTIŞ

Verilere göre, 2023 yılı vize başvuruları 2022 yılına göre yüzde 36 oranında artış gösterdi. Bu artış, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenlerin sayısındaki önemli bir yükselişi ortaya koyuyor.

 

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Komisyondan henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak kararın bu hafta sonu kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yeni vize ücretlerinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenlerin daha yüksek ücretler ödemesi gerekecek. Bu gelişme, seyahat planları yapan vatandaşlar için önemli bir maliyet artışı anlamına geliyor.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.