ŞIRINGA ÇİKOLATADAN ÖLÜM DAVASINDA YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU TALEBİ

Ankara'da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak devam eden davanın yeni bir aşaması yaşandı. Ankara 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edilirken, mahkeme yeni bir bilirkişi raporu alınmasına karar verdi. 

15 Mayıs 2024
ŞIRINGA ÇİKOLATADAN ÖLÜM DAVASINDA YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU TALEBİ

 Duruşmada hazır bulunan sanıklardan Fatma Şahin ve Koray Hozantaş, daha önce alınan bilirkişi raporuna itiraz ederek suçsuz olduklarını savundu ve beraatlerini talep etti. Ancak, bazı sanık müdafileri söz konusu rapora itiraz ederek yeni bir rapor düzenlenmesini talep etti.

 Mahkeme, dosya kapsamındaki sanıkların kusur ve sorumluluklarının tespiti için gıda mühendisi, A sınıfı iş güvenliği uzmanı ve adli tıp uzmanından oluşacak yeni bir heyet tarafından tekrar rapor düzenlenmesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

 

Hatırlanacağı üzere, Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın 2019 yılında şırınga şeklinde çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle başlayan davada, kantin işletmecisi ve diğer görevliler hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçlamalarıyla dava açılmıştı. İki ayrı dava, birleştirilerek Ankara 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmekteydi.

 

(KAYNAK:DHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.