ELON MUSK'A KÖTÜ HABER: 'BEYİN ÇİPİ' ARIZALANDI

Nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk'ın girişimi, sistematik bir şekilde taktığı beyin çipiyle ilgili kötü bir gelişme yaşadı. Neuralink, büyümekte olan çipin bazı elektrot bağlantılarının dokudan ayrıldığını açıkladı. 

09 Mayıs 2024
ELON MUSK'A KÖTÜ HABER: 'BEYİN ÇİPİ' ARIZALANDI

 Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk tarafından Neuralink adresinde, Ocak ayında sınıflandırılan bir hasta olan Noland Arbaugh'a insan beyni bilgisayarlara bağlı beyin çipi implantını uygulamıştı.

 Neuralink tarafından yapılan, beyin ile beyin çipi arasında bağlantı kurulmasını sağlayan bazı elektrot bağlantılarının dokudan serbest bırakılması belirtildi.

 Açıklamada, çipin içerisinde bulunan binlerce elektrotu bağlı "iplik"lerin geri eklenmesi sonucu cihazın reaksiyonunun yavaşladığı ifade edildi.

 Neuralink, çipin kapsamı, doğruluğu ve dağıtımı için "saniye başına bit" (BPS) adı verilen bir metrik kullanıyor. Bugün yapılan çalışmalarda, BPS'nin güçlü yapısının çipin kontrolünün daha güçlü hale geldiği vurgulandı.

 The Wall Street Journal'ın isimsiz kaynaklara dayandığı haberine göre, Neuralink çip implantını hastadan tamamen okumayı düşünüyor.

 Musk, bir X Spaces yeteneğinde "ilerlemenin iyi olduğunu" ve "hastanın tamamen iyileşmiş göründüğünü" söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.