EYLEM İMİR KİMDİR?

 

08 Mayıs 2024
EYLEM İMİR KİMDİR?

Eylem İmir, Antalya Elmalı ilçesi Akçay Mahallesi'nde doğmuştur. Eğitimini Elmalı ilçesinde elektrik elektronik bölümü teknik lisede tamamlayarak teknisyen olarak mezun olmuştur. 1998 yılında evlenmiştir. Eşinin memur olması sebebiyle çeşitli illerde bulunarak bu illerin kültür yapısını tanıma fırsatı bulmuştur. Bu süreçte çeşitli sivil toplum örgütleri ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve kadınların sosyal, siyasal, ve ekonomik sorunlarını gözlemleme şansı elde etmiştir.

Türkiye'nin kültürel ve siyasal yapısına ve özellikle kadınların yaşadığı değişimlere katkı sunmak amacıyla Kadın Federasyonu (TÜRKADIN) kurucu üyesi olmuş, ayrıca Tüketici Konfederasyonu'na (TÜKONFED) bağlı "Dünya Kadınlar Derneği"ni (DÜNKADER) kurarak bu derneğin başkanı olarak aktif çalışmalara başlamıştır.

Evli ve iki kız çocuğu annesi olan Eylem İmir, tarafsızlık ilkesi doğrultusunda, dil, din, ırk, renk ayrımı yapmaksızın tüm dünya kadınlarının sorunlarını, sevinçlerini, değişimlerini ve yaşadıkları deneyimleri temsil etmeyi amaçlamaktadır. DÜNKADER'in başkanı olarak, kadınların sesi olmaya ve insanca yaşamak hakkını savunmaya devam etmektedir.

"Kadın doğmak bir kaderse, insanca yaşamak bir haktır." prensibiyle hareket eden Eylem İmir, kadınların haklarını savunmaya kararlılıkla devam etmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.