BÜYÜKŞEHİR TRAFİK ZABITA EKİPLERİ TRAFİĞE KAPALI ALANLARDA DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

Yaya yolunu işgal eden motosiklet, scooter ve araçlar 7/24 denetleniyor 

03 Mayıs 2024
BÜYÜKŞEHİR TRAFİK ZABITA EKİPLERİ TRAFİĞE KAPALI ALANLARDA DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini arttırdı. Ekipler kent merkezi ve ilçelerde bulunan trafiğe kapalı yollarda yaya güvenliğini tehdit eden motosiklet, scooter ve araçlara yönelik denetim yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri şehir merkezinde sadece yaya kullanımına açık olan yollarda ve bölgelerde trafik denetimlerini sürdürüyor. Antalya’nın en işlek noktalarında gerçekleşen denetimlerde yaya yollarını kullanan motosiklet, bisiklet, scooter ve araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Kapalıyol Kazım Özalp Caddesi’nde gerçekleşen denetimlerde ekipler, kuralları ihlal eden sürücülere ceza yazdı. 

DENETİMLER 7/24 DEVAM EDECEK

Turizmin başkenti Antalya’da vatandaşların ve ziyaretçilerin rahatı ve can güvenliği için denetimleri sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Volkan Sönmez, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kapalıyol’da son dönemlerde alınan şikâyetler doğrultusunda trafik denetimlerini arttırdıklarını söyledi. Sönmez, “Motosiklet, scooter ve bisiklet gibi yaya yollarında kullanılması yasak olan taşıtların vatandaşlarımızı rahatsız etmesi, vatandaşların güven içerisinde yürüyememesinden dolayı denetimlerimizi sıklaştırdık. Mini araçlar olarak tabir ettiğimiz bu araçların giriş ve çıkışlarına müsaade etmiyor, kontrolünü sağlıyoruz. Uyarıları dikkate almayan kurallara uymayan sürücülerle ilgili yasal işlem uyguluyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız 7/24 devam edecek” diye konuştu. 

İŞGALLERE GEÇİT YOK

Ayrıca yer işgalleri ile ilgili de denetimlerin devam ettiğini ifade eden Sönmez, şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımızın kullanımı için ayrılan alanları, yolları işgal eden masa, sandalye, şemsiye gibi unsurlara yönelik denetimler yapıyoruz. İlk olarak bu işgallerle ilgili uyarılarımızı yapıyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayanlar için yasal işlemlerimizi uyguluyoruz. İşgalde bulunan, silueti bozan hiçbir şeye müsaade etmiyoruz” dedi.  

KEMER LİMAN CADDESİ’NDE DENETİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası ilçelerde de denetim gerçekleştiriyor. Antalya’nın turistik ilçelerinden Kemer’de Liman Caddesi'nde yayaların kullanımına açık olan yollarda motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter gibi araçların kullanımını önlemek için kontroller yapılıyor. Yapılan kontrollerde özellikle motosiklet kullanıcıları, can güvenliği için yaya yollarına girmemeleri konusunda uyarıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.