İSTANBUL VERGİ DAİRESİNDE RÜŞVET OPERASYONU: GÖREVLİLER SUÇÜSTÜ YAKALANDI

İstanbul'da vergi borcu nedeniyle tehdit edilen kişiden rüşvet istendiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda, vergi dairesinde görevli bir gelir uzmanı ve icra memuru suçüstü yakalandı. Rüşvet aldıkları anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve ardından tutuklandılar. 

23 Nisan 2024
İSTANBUL VERGİ DAİRESİNDE RÜŞVET OPERASYONU: GÖREVLİLER SUÇÜSTÜ YAKALANDI

 Olayın merkezinde, vergi borcu olan bir kişinin yaşadığı iddia edilen bir durum yer alıyor. Mağdur, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak vergi dairesinde görevli vergi uzmanı ile icra memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, şüpheliler borcu nedeniyle hesaplarına bloke konulacağını ancak bir miktar para karşılığında bu kararı erteleyebileceklerini söyleyerek rüşvet istemişlerdi.

 İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı ve yapılan detaylı incelemeler sonucunda şüphelilerin mağdurdan önce 20 bin lira aldığı, ardından ise 40 bin lira daha istediği belirlendi.

 Polis ekipleri, şüphelilerin mağdurun iş yerine giderek paraları aldığı esnada suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, nakit para ve diğer delil niteliğindeki materyaller ele geçirildi.

 Gelir uzmanı ve icra memuru olan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.