KİRALIK ARAÇLARA BÜYÜK ZAM GELDİ, BAYRAMDA TALEP YÜZDE 50 ARTTI

Bayram tatili yaklaşırken, kiralık araçlara olan talepte büyük bir artış yaşandı. Ancak artan talep ile birlikte fiyatlar da ciddi oranda yükseldi. Geçen yıl 500 liraya kiralanabilen en uygun araçlar, bugün 900 liraya kadar çıktı. 

11 Nisan 2024
KİRALIK ARAÇLARA BÜYÜK ZAM GELDİ, BAYRAMDA TALEP YÜZDE 50 ARTTI

Yüksek zamların yanı sıra düşen alım gücü ve daralan krediler, birçoğu için araç satın alma hayallerini suya düşürdü. Otobüs ve uçak bilet fiyatlarına gelen yüksek zamlar da insanları araç kiralamaya yönlendirdi.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın haberine göre, bayramda araç kiralamaya olan talep yüzde 40 ile 50 oranında arttı. Yolcu360 Genel Müdürü Umut Yıldırım, birçok araç kiralama şirketinin stoklarının tamamen dolu olduğunu belirtti.

Araç kiralama firması Enterprise'ın Üst Yöneticisi (CEO) Özarslan Tangün ise fiyatların 2023'e göre yaklaşık yüzde 70 arttığını söyledi. Ancak buna rağmen, bu bayram geçen yıla göre yüzde 40'lara varan bir talep artışı yaşandığını ifade etti.Tangün, kiralama rotalarında en yüksek talebin İstanbul ve Ankara'da olduğunu belirterek, yaz aylarında yüzde 50'lik bir talep artışı ile birlikte yüzde 45'lik bir fiyat artışı beklendiğini dile getirdi.

Yaşanan bu gelişmeler, tatil planları yapacak olanları etkilemeye devam ediyor. Fiyatların yüksek seyretmesi, tatilcileri alternatif ulaşım ve konaklama yöntemlerine yönlendiriyor.

 

 

(KAYNAK: Gazete DUVAR)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.