KAZADA ÖLEN MOTOSİKLETLİNİN AİLESİ VE MOTOSİKLETÇİLER EYLEM YAPTI: ADALET İSTİYORUZ!

 

09 Nisan 2024
KAZADA ÖLEN MOTOSİKLETLİNİN AİLESİ VE MOTOSİKLETÇİLER EYLEM YAPTI: ADALET İSTİYORUZ!

 Antalya'da geçen Aralık ayında trafik kazasında hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Osman Alp Kavak'ın (19) yakınları ve avukatları Fevzi Erbaş, bugün kazanın yaşandığı noktada bir açıklama yaparak adalet taleplerini dile getirdi. Aileye, kentte yaşayan motosiklet sürücüleri de destek verdi. Ellerinde 'Adalet istiyoruz' dövizleri taşıyan anne Zehra Tok ve yakınları, diğer sürücü Ramazan A.'nın da tutuklanmasını istedi.

 Kaza dosyasını inceleyen Kavak'ın ailesi ve avukatı Fevzi Erbaş, olayın otomobil sürücülerinin yarış yaparken meydana geldiğini iddia ederek, Yusuf Şahin Yüksel'in arkadaşı Ramazan A.'nın da kazayla bağlantısının araştırılması ve tutuklanması için şikayette bulundu. Yapılan başvurunun ardından Ramazan A., ifade verip serbest bırakıldı.

 Anne Zehra Tok, oğlunu toprağa verdiğini dile getirerek adalet talebinde bulundu. "Ben de adalet istiyorum. 19 yaşındaki çocuğumu tek öldürmediler, bir tek o değil bu kadar kişiyi toprağa verdiler. Benim oğlum toprağın altında, ben her gün ölüyorum ama o her gün rahat gezebiliyor. Dışarıda olan kişinin de tutuklanmasını istiyorum" dedi.

 Anneanne Derya Reyhan ise, o gece yaşanan olayın kaza değil cinayet olduğunu belirterek, "Benim çocuğum daha yeni 19 yaşına girmiş. O gece yarışarak, makas atarak buraya kadar gelerek önce altı araca çarpılıyor ve sonrasında kendileri birbiriyle çarpışıyor. Sonra da benim çocuğumu motoruyla altına alıp metrelerce sürükleyerek refüj demirlerini aşarak ağaçların arasına parçalıyor. Biz buna kaza demiyoruz, bu bir cinayet. Ve bu kazaya karışan tam odak noktasında olan Ramazan A. hala dışarıda. Ben çocuğum için adalet istiyorum" şeklinde konuştu.

 Ayrıca, Hayat Motorcuya Güzel Platformu adına konuşan İsmail Biçer, "Her gün bir motosikletlinin hayatını kaybettiğini söyleyen ve gerçek anlamda bilinçlenmemize ihtiyacımız olduğunu belirtti. Türkiye'de motosiklet kullanıcıları için yol yapamadıklarını ifade eden Biçer, "Kaybettiğimiz kardeşimizi geri getiremeyiz. Binlerce arkadaşımızı kaybettik. Ben bir kardeşimizi daha kaybetmek istemiyorum" dedi.

 Bu eylemde, motosiklet sürücüleri ve ailenin talepleriyle birlikte trafikte yaşanan tehlikelere dikkat çekildi ve adaletin sağlanması için çağrı yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.