Son dakika ikinci dalga ülkeye giriş yaptı! 9 Ekim itibari ile başlıyor önlem alınması için uyarı yapıldı

65 YAŞ VE ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA UYARISI ! 

05 Ekim 2023
Son dakika ikinci dalga ülkeye giriş yaptı! 9 Ekim itibari ile başlıyor önlem alınması için uyarı yapıldı

Yeni haftada hem sağanak yağış hem de soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul'da pazartesi günü hava sıcaklıklarının 5-6 derecelik ani düşüşle 18 dereceleri göreceği tahmin ediliyor. 9 Ekim Pazartesi günü çok şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. 

SEL VE TRAFİK KAZALARINA DİKKAT 

Sağanak yağış, atmosferdeki su buharının yoğunlaşması ve yeryüzüne damlacıklar halinde düşmesi olayıdır. Sağanak yağışlar, genellikle sıcak ve nemli hava kütlelerinin soğuk hava kütleleriyle karşılaştığı yerlerde oluşur. Sağanak yağışlar, kısa sürede çok miktarda yağış bırakabilir ve sel, heyelan, trafik kazaları gibi olumsuz etkilere neden olabilir.

Soğuk hava dalgası ise, belirli bir bölgede mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görülmesi durumudur. Soğuk hava dalgaları, kutuplardan gelen soğuk hava kütlelerinin orta enlemlere doğru ilerlemesiyle oluşur. Soğuk hava dalgaları, bitki ve hayvan yaşamını, tarımı, enerji tüketimini, sağlığı ve ulaşımı olumsuz yönde etkileyebilir.

65 YAL VE ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA UYARISI 

Türkiye’de yeni haftada hem sağanak yağış hem de soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul’da pazartesi günü hava sıcaklıklarının 5-6 derecelik ani düşüşle 18 dereceleri göreceği tahmin ediliyor. 9 Ekim Pazartesi günü çok şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bundan dolayı sağanak yağışlı olan saatlerde 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma uyarısı yapıldı ve sağanak yağış olduğunda dışarı çıkılmaması gerektiği belirtildi.

Bu bilgileri kullanarak makalenizi yazabilirsiniz. Makalenizin giriş bölümünde konuyu tanıtın ve ana fikrinizi belirtin. Gelişme bölümünde sağanak yağış ve soğuk hava dalgasının nedenleri, özellikleri ve etkilerini açıklayın. Sonuç bölümünde ise konuyu özetleyin ve okuyuculara tavsiyelerde bulunun.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.