KÖY ENSTİTÜLERİ SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

Konyaaltı Belediyesi, yönetmenliğini Jale İncekol’un yaptığı ‘’Bu İşte bir Umut Var’’ adlı belgesel filmini sinemaseverlerle buluşturdu. Vatandaşlar, film gösteriminin ardından yapılan söyleşide ise Köy Enstitüsü mezunu olan eğitimci Yücel Güngör’ün ağzından enstitülerde verilen eğitimi dinleme fırsatı buldu. 

25 Kasım 2022
KÖY ENSTİTÜLERİ SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

Konyaaltı Belediyesi, yönetmenliğini Jale İncekol’un yaptığı ‘’Bu İşte Bir Umut Var’’ adlı belgesel filmini Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde vatandaşlarla buluşturdu. Köy Enstitüleri’ni, enstitülerden mezun olan eğitimcilerin ağzından izleyiciye aktaran film, sinemaseverlerin büyük beğenisini topladı. Etkinlik, film gösterimin ardından, söyleşi ile devam etti. Gösterime yoğun ilgi göstererek salonu dolduran sinemaseverler, enstitü mezunu emekli öğretmen Yücel Güngör’ün ağzından enstitülerde verilen eğitimi birinci ağızdan dinleme fırsatı yakaladı. Söyleşiye katılan yönetmen Jale İncekol’un da filmin çekim sürecini anlattığı söyleşinin moderatörlüğünü Mehmet Akif Arıcı yaptı. Köy Enstitüleri’nin Türkiye Cumhuriyeti için, özellikle o yıllarda çok büyük bir kazanım olduğunun altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ‘’Türlü imkansızlıkların olduğu o yıllarda verilen nitelikli eğitimin anlatıldığı film kesinlikle her yaştan vatandaşımızın izlemesi gereken bir film olmuş. Filmde emeği geçen herkese ve izlemeye gelerek salonu dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’VARLIĞIMI ENSTİTÜLERE BORÇLUYUM’’

Köy enstitüsü mezunu emekli öğretmen Yücel Güngör, kendisinin tam bir enstitü aşığı olduğunu ifade etti. Güngör, ‘’Köy Enstitüleri beni var eden okullardı. Bütün varlığımı ona borçlu olduğumu düşünüyor ve bunu her yerde anlatmak istiyordum. Bu fırsata yönetmen Jale Hanım sayesinde ulaştım. O olmasaydı, bu film çekilmeseydi, enstitüleri anlatma fırsatım olmayacaktı. Kendisine, bu fırsatı verdiği için, Konyaaltı Belediyesi ve Belediye Başkanımız Semih Esen’e de burada bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum’’ dedi. Yönetmen Jale İncekol İse, ‘’Günümüz jenerasyonunun pek bilmediği, hala açık olup olmadığını sordukları bir eğitim yuvasıydı Köy Enstitüleri. Bu beni çok üzüyor. O yüzden bu filmi yapmak istemiştim. Tıpkı benim gibi, aynı heyecanı yaşayan bir gönüllüler ordusuyla yaptık bu işi. Bütün engelleri aştık. Kararlıysanız mutlaka bir yol bulunuyor çünkü. Kısa bir süre içerisinde çektik ve izleyiciyle buluşturduk. Antalya’da olduğum için mutluyum. Nazik davetleri için Konyaaltı Belediyesi ve Başkan Semih Esen’e çok teşekkür ederim’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.