CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ RAFET ZEYBEK: 8 MART GECE YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN ÖĞRENCİLERİN BARINMA HAKKINI ELİNDEN ALAMAZSINIZ

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gece Yürüyüşüne katılan ve gözaltına alınan üç öğrencinin kaldıkları KYK yurdundan çıkartılmasını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

20 Ekim 2022
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ RAFET ZEYBEK: 8 MART GECE YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN ÖĞRENCİLERİN BARINMA HAKKINI ELİNDEN ALAMAZSINIZ

8 MART GECE YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN ÖĞRENCİLERİN BARINMA HAKKINI ELİNDEN ALAMAZSINIZ

“8 Mart 2022 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen gece yürüyüşüne katıldıkları sırada gözaltına alınan üç kız öğrenci kaldıkları KYK yurdu yönetiminin aldığı karar ile "YURTTAN SÜRESİZ ÇIKARMA" cezası almıştır. Öğrencilerin barışçıl ve demokratik bir yürüyüşe katılmalarının engellenmesi ve akabinde gelişen süreçte gözaltına alınmaları ile devam eden olaylar sonrası barınma haklarının idare tarafından ellerinden alınması kabul edilemez. Öğrencilerin bahse konu olay nedeniyle aldıkları halihazırda bir yargı cezası da yokken, idarenin üç kız öğrencinin yurttan çıkartılması kararı kamuoyu tarafından merak edilmektedir.”

BAKANLIK BU OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA YOK DEMİŞTİ

“Antalya’da Gece Yürüyüşüne katılan altısı avukat otuz dokuz kişinin gözaltına alındığı günden sonra gözaltına alınan üniversite öğrencilerinin bazılarının KYK Burslarının kesilmesi ve haklarında soruşturma açıldığı iddialarını ilgili bakana 5 Nisan 2022 tarihinde sorduk, aldığımız yanıtta ise bahse konu olayla ilgili hiçbir öğrenci hakkında soruşturma açılmadığı tarafımıza iletildi ama görüyoruz ki, hiçbir soruşturma KYK yurtlarından süresiz çıkarma cezası alan öğrencilerimiz için geçerli değilmiş. Bakanlık verdiği cevapla ve verilen ceza ile kamuoyunu yanıltıyor. Öğrenciler hakkında kesin bir yargı kararı dahi yokken, verilen bu ceza AKP’nin gençliğe bakış açısıdır, AKP’nin istediği gençlik biat etmeli, etmeyende sindirilmelidir. AKP’nin gençlerimiz üzerinden devletin tüm imkanları ile baskı kurmasına izin vermeyeceğiz.”

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

·Antalya’da 2022 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yapılan gece yürüyüşünde gözaltına alınan üç öğrenciye hangi gerekçe ile KYK yurtlarından "YURTTAN SÜRESİZ ÇIKARMA" cezası verilmiştir?

·Antalya’da üç öğrencinin haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı yokken ve bahse konu olan olayın davası henüz görülmemişken KYK yurtlarından "YURTTAN SÜRESİZ ÇIKARMA" cezasının verilmesi talimatla mı olmuştur yoksa yurt idaresinin inisiyatifi ile midir?

·Bahse konu olan gece yürüyüşü sonrası tarafımızdan bakanlığınıza sorduğumuz 7/62667 esas numaralı yazılı soru önergesine verdiğiniz cevapta “Bununla birlikte, soru önergesinde bahsi geçen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle Bakanlığımızca hakkında soruşturma açılan veya burs/kredisi kesilen herhangi bir öğrenci bulunmamaktadır.” denmektedir, bu cevaba istinaden eğer haklarında soruşturma açılan öğrenci yoksa neden bu üç öğrenci yurttan çıkartma cezası almıştır? İlgili önergeye verilen cevap mı yoksa yaşanan somut yurttan çıkartma olayı mı gerçeklerden uzaktır? 

·Antalya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gece Yürüyüşüne katılan ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yurttan çıkartılma cezaları iptal edilecek midir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.