ANTALYA KÜTÜPHANESİ HIZLA YÜKSELİYOR

Kepez’in Gülveren Mahallesi’nde yapımı büyük bir hızla devam eden Antalya Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu kütüphane kitap sayısı ve çeşitliliği bakımından Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden birisi olacak. “ dedi. 

20 Ekim 2022
ANTALYA KÜTÜPHANESİ HIZLA YÜKSELİYOR

 Kepez Belediyesi’nin 2023 yılına 16 kütüphane projesi kapsamında kütüphanelerin amiral gemisi olarak nitelendirilen Antalya Kütüphanesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Gülveren Mahallesi’nde inşa edilen ve tamamlandığında aynı anda 2 bin kişinin ders çalışabileceği ve 1 milyon kitap kapasitesiyle kapılarını açacak olan Antalya Kütüphanesi’nin dış iskelet yapısı tamamlandı, betonarme yapısında da tamamlanma aşamasına gelindi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Cumhuriyet’in 100.  Yılında geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlere armağan edilecek kütüphane inşasını inceledi. Başkan Tütüncü, inşaat alanına girerken önce baretini taktı, ardından bürokratlarıyla beraber yapımı devam eden kütüphaneyi gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN KÜTÜPHANESİ OLACAK

Antalya Kütüphanesi’nin yapımının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Tütüncü, “Çok yakında burada Türkiye'nin en zengin kitap koleksiyonlarından birisi olacak. Öğrencilerimiz için üniversitenin hemen karşısında bambaşka bir yaşam alanı meydana getiriyoruz. Kepez'de her şey gençler için… Kepez, kütüphaneler projesi ile kendisini bambaşka bir şekilde ifade etmiş gençlere çok önemli hizmetler yapmış Türkiye'deki nadir belediyelerden birisi… Hatta diyebiliriz ki; Kepez Belediyesi kelimenin tam anlamıyla bir kütüphane gönüllüsü, okumaya, düşünmeye, yazmaya gençlere yepyeni bir gelecek ufku çizmeye çok meraklı. İşte! Antalya Kütüphanesi Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden birisi olacak. 

Kepez’e 16 kütüphane yapıyorduk, bunu yeni hedeflerle 21'e taşıyoruz. Bu yapacağımız kütüphanelerin en büyüğü olacak. Metre kare açısından sadece Antalya’nın en büyük kütüphanesi değil, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisini Kepez’e, gençlerimize kazandırma konusunda büyük bir kararlılığın içerisindeyiz. Biz çok heyecanlıyız. Çünkü Cumhuriyet’in 100. yılına harika bir eser kazandıracağız. “ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.