ANTALYA TABİP ODASI (ATO) GENEL SEKRETERİ DR. METEHAN AKBULUT : ADALET SADECE İSİMLERİNDE VAR

Adalet, eşitlik, hak, hukuk, vicdan bunun neresinde? 

17 Ağustos 2022
ANTALYA TABİP ODASI (ATO) GENEL SEKRETERİ DR. METEHAN AKBULUT : ADALET SADECE İSİMLERİNDE VAR

Antalya Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut, emekli hekimlerin ellerine geçen ücretlerde çok büyük adaletsizlikler, eşitsizlikler, hukuksuzluklar    olduğunu belirterek “6000 TL emekli maaşı alan da var, eline 20.000 TL geçen hekim de.  Adalet, eşitlik, hak, hukuk, vicdan bunun neresinde?”  diye sordu.

Emekli hekimler arasında ayrımcılık, eşitlik ilkesine aykırı

Dr. Metehan Akbulut emekli hekimlerin çok büyük bir bölümünün maaşlarının son derecede düşük olduğunu vurgulayarak, özellikle SSK ve BAĞ-KUR’dan emekli hekimlerin büyük bir kısmının asgari ücret düzeyinde emekli maaşı aldığına ve açlık sınırında yaşadığına dikkat çekti.

Son yapılan düzenleme ile Emekli Sandığından emekli hekimlere yapılan ek ödemelerin miktarlarının biraz daha artırıldığını ifade eden Dr. Metehan Akbulut “BAĞ-KUR ve SSK emeklisi hekimlere ise bu ek ödeme zaten hiç verilmemektedir. Bu durum adil olmadığı gibi bütün sosyal güvenlik kurumları birleştirilmişken emekli hekimler arasında yapay ayrımlar da yaratmaktadır. AKP iktidarı, hekimler arasında çok ciddi bir ayrım yapmakta ve çok adaletsiz davranmaktadır” dedi.

Dr. Metehan Akbulut bu uygulamanın eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olduğunu belirterek “Örneğin; 25 yıldan fazla kamuda çalışıp sonraki 3,5 yılını SSK ya da BAĞ-KUR’lu olarak tamamlayarak emekli olan bir hekimin eline 6000 TL geçerken sadece 20 yıl kamuda çalışan bir hekimin eline 20.000 TL geçebilmektedir.  Yani devlet memuru statüsüyle beş yıl daha fazla çalışan birisi sırf son 3,5 yılında   SSK’lı ya da BAĞ-KUR’lu olarak çalıştığı için devlet memuru olarak kendisinden daha az çalışan birine göre  eline çok daha düşük (toplamda üçte bir) ücret geçmektedir.  Bu nasıl eşitlik, nasıl adalet ve nasıl hukuk anlayışı?” diye sordu.  

Şirket sahiplerine ek ödeme var, çalışanlara ek ödeme yok

Eşitlik, adalet ve hukuk ilkelerine aykırı olan bir başka konunun ise; Emekli Sandığı emeklilerinin bir kısmına yapılan kesintiler olduğuna dikkat çeken Dr. Metehan Akbulut, “Emekli Sandığı emeklisi olup bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışmak zorunda olan hekimlere hiç ek ödeme verilmezken herhangi bir şirketi veya ortağı olana, muayenehanesi olan ya da özel hastanede fatura keserek çalışana ek ödeme   verilmektedir. Bu ek ödeme miktarı ise 7-10 bin TL.  Emekli olup özel bir hastanede çalışmak zorunda kalan veya işyeri hekimliği yapan binlerce hekim ise ek ödeme alamamaktadır. Bu durum adaletsizliğin, eşitsizliğin, hukuksuzluğun diğer bir örneğidir” dedi.  

Adalet sadece isimlerinde var

AKP Genel Başkan Başdanışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay’ın 3 Ağustos 2022 tarihli köşe yazısına dikkat çeken Dr. Metehan Akbulut, “Doktorların maaş konusu yanı sıra pek çok sorunu var. AKP, sadece bir kalkınma partisi değil bir adalet partisi olduğunu unutmadan, bu konuya adalet penceresinden yeniden bakmalı, doktorlara yönelik özel bir çalışma yapmalıdır” diye yazdığını hatırlatarak “Bunlar tam bir aldatmaca ve algı operasyonu. Adalet sadece AKP’nin isminde var” şeklinde konuştu.  

Mücadelemiz sürecek

Başta emekliler olmak üzere bütün hekimlerle birlikte adalet ve eşitlik mücadelesi yürüteceklerini ifade eden Dr. Metehan Akbulut bu haksız ve adaletsiz uygulamaya   karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.