ENGELLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de engelli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bilim atölyesiyle kutladı. Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten yaşam alanında, balonlarla süslenirken çocuklar da atölyede balon araba yaptı. 

21 Nisan 2022
ENGELLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın doğa harikası falez sahil bandında yer alan Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de 23 Nisan heyecanı erken başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına bu büyük armağanı için 8 dönümlük bir alana kurulu yaşam alanı balonlarla süslendi. Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe, bayram için bilim atölyesi düzenledi.

Engelli çocukların aileleriyle katıldığı atölyede fizik kanununu, itme – çekmeyi öğrenmelerini sağlayan balon araba yapıldı. Önce parçalara birleştirip araba yapan çocuklar, renkli kalemlerle yaptıkları arabaları diledikleri gibi boyadı. Arabaların tamamlanmasının ardından balonlarını şişiren çocuklar, o balonları arabalara bağlayarak birbirleriyle yarıştırdılar.

Düşleyen Mucitler Düşleyen Mucitler Bilim Akademisi Kurucusu Yasemin Türker, bu etkinlikle engelli çocukların, 3 boyutlu düşünme ve hayal etmenin yanı sıra ‘Ben de yapabilirim’ duygusuna sahip olmaları amaçladıklarını aktardı.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.