KEKİK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

İçerdiği etken maddelerde vücut direncini artıran kekik, zararlı bileşiklere karşı bire bir. Etkileyici bir kokusu olan kekik yağı da sağlık için oldukça faydalı. Diyetisyen Hülya Çağatay, kekik yağının faydalarını anlattı. 

15 Nisan 2022
KEKİK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyonlardan koruyor 

"Kekik yağında bulunan carvacrol isimli madde bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraların iyileşmesine katkı sağlar, sindirim sistemini güçlendirir, kalp hastalıkları riskini azaltır. 

- Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

- Virüslerin DNA zincirini kırar ve yok etmeye yardımcı olur. 

- Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur. 

- Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. 

- Sindirim sistemini güçlendirir. 

- Kanser hücrelerinin oluşumunu durdurur. 

- Kalp krizi ve diğer kalp rahatsızlıkların riskini azaltır. 

Ödem atmaya da yardımcı oluyor 

Günümüzde bazı bitki çayları içerisinde özellikle kullanılan kekik bitkisinin, vücuttan toksin atımına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda ödem atma ve kilo verme sürecinde de olumlu etkiler gösterir, diğer faydaları ise şöyle: "Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucu etkiye sahip olan kekik bitkisi bunun yanı sıra şeker hastalığında ve yüksek kolesterolde olumlu sonuçlar oluşmasına neden olabiliyor. Bu özellikleri ile kekik, en başta tümör oluşumunu engelliyor, şeker hastalığına iyi geliyor, yaşlanmayı geciktiriyor ve gıdaların bozulmasını doğal yollarla engelliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.