DR. BURHANETTİN ONAT ÇOCUK KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Kepez Belediyesinin Dokumapark’a kazandırdığı Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda kapılarını açıyor. 

13 Nisan 2022
DR. BURHANETTİN ONAT ÇOCUK KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılışında müjdelediği çocuk kütüphanesi kapılarını açıyor. Antalya’nın en büyük çocuk kütüphanesi Cumhuriyetin ilk yıllarında sıtma mücadelesinin en etkili isimleri arasında yer alan ve çok hayatlar kurtaran Dr. Burhanettin Onat’ın adıyla anılacak. Dokumapark’ta tren kütüphanenin hemen yanı başına gar konseptinde inşa edilen Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında açılıyor. Dokumapark içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında açılışı gerçekleşecek olan Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesinde çocukların ilgisini çekecek duvar süslemeleri ve istasyon konseptinde gişelerin bulunduğu nostaljik bir atmosfer bulunuyor. Mimarisinde sanat işlemelerinin kullanıldığı ve cam süslerin bulunduğu Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, çocukların yeni kitap yuvası olmaya hazırlanıyor. Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi’nin açılmasıyla Dokumapark içerisindeki kütüphane sayısı 3’e yükselirken, nostaljik gar konseptiyle çocuklara hem kitap okumayı sevdirecek hem de onları kitapla buluşturacak yeni bir ortam sunuyor.

Dr. Burhanettin Onat kimdir?

Rodos’ta 22 Mayıs 1894’de doğan Burhanettin Onat, İstanbul Tıp Fakültesi’nde okudu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Antalya’da sıtmayla mücadele de en etkili isimler arasında yer aldı. Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı, 1946’da Antalya Belediye Başkanlığı, 1950’li yıllarda Demokrat Parti’den Milletvekilliğine seçildi. İstiklal Madalyası sahibi Onat, 1976’da Antalya’da hayatını kaybetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.