MİNİK ELLER ATA TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Kepez Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçe bitkileri serasına minik eller ata tohumu ekti. Gülgün Nihat Ömür İlköğretim Okulu öğrencileri büyük bir heyecanla ata tohumlarını toprakla buluşturdu. 

23 Mart 2022
MİNİK ELLER ATA TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

 Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin okul bahçesinde geleneksel tarım yöntemleri kullanılarak elde ettiği ata tohumları Kepez’de hayat bulmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi, Anadolu topraklarında yetiştirilen ürünlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ata tohumlarının ekimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Kepez Belediyesi, özellikle çocuk ve gençlerin yaşamın kaynağı toprağın kıymet ve değerini bilerek büyümesi, ata tohumlarının da nesilden nesile aktarılmasını sağlayabilmek için  Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçe bitkileri serasını öğrencilere açtı. Kepez’deki birçok öğrenci gibi Gülgün Nihat Ömür İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri de, ata tohumlarını toprakla buluşturdu. Bir fidana nefes olabilmek için minicik öğrenciler adeta birbirleriyle  yarıştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün büyük önem verdiği ‘Ata Tohumu Projesi’ kapsamında ekilen tohumlardan elde edilen fidanların ata tohumlarını çoğaltma sözü veren Kepezlilerle paylaşılması planlanıyor. Kepez Belediyesi, Ata Tohumu Projesi’ni önce şehir düzeyinde, daha sonra da ulusal düzeyde bir projeye dönüştürmek için çalışıyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.