ŞEFKATSİZLİK, KADINLARI ARAYIŞA YÖNELTİYOR

Strese, depresyona, pek çok hastalığa ve virüslere karşı faydaları bilinen sarılma eyleminin, evli çiftlerin ilişkilerindeki öneminin farkında mıyız? Yakın zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre sevgi belirtisi gösterilmeyen ilişkilerde, kadınlar yeni arayışlara yöneliyorlar. 

04 Mart 2022
ŞEFKATSİZLİK, KADINLARI ARAYIŞA YÖNELTİYOR

9 milyondan fazla üyesiyle Avrupa’nın en popüler kaçamak sitesi olan Gleeden tarafından sağlanan en son verilere göre, bir kadın-erkek ilişkisinde sarılma ve şefkat eksikliği, sadakatlerini doğrudan etkilemektedir. Öyle ki, sarılmanın yokluğu, kadınları eşlerinden soğutan ve başka adreslere arayışlara iten sebeplerin başlıcası olabiliyor.

Arayıştaki kadınların ortak noktası; şefkat özlemi

Kadınlar tarafından kurulan ve yönetilen uygulamayı Türkiye’de kullanan kadınlar arasından 1324 üyeyle yapılan araştırmaya göre, katılımcıların %36'sı eşleriyle haftada en fazla bir kez kucaklaştığını söylerken, her 5 kadından birinin (%19) ise neredeyse hiç şefkat görmediğini dile getiriyor. 

Ankete katılanların üçte biri (%32) eşiyle haftada birkaç kez kucaklaştığını bildirirken, katılımcıların sadece %13’ü düzenli olarak eşinden şefkat gördüğünü dile getiriyor.

Amerikalı psikoterapist Virginia Satir, kadın-erkek ilişkilerin gelişmesi için günde 12 kez sarılmayı tavsiye ediyor. Bu veri ışığında, arayışa geçen kadınların %73’ünün buna sebep olarak şefkat görmemeyi sebep göstermelerine şaşırmamak gerekiyor.

Şefkat, kadınlar için hayatî ihtiyaç

İlişkisi sürerken arayışa geçen kadınlara, denizlere yelken açmaya iten neden sorulduğunda, %85'inden fazlası bunun ilişkilerindeki temas ve şefkat eksikliği olduğunu söylerken, %74’ü istendiğini ve değerli olduğunu hissetmeye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. %55’i yeni deneyimler yaşamak, %42’si özel hayatına renk katmak istediğini dile getirirken, %24’ü ise daha kaliteli iletişim kurma ihtiyacını öne çıkarıyor. Gleeden İletişim Direktörü Solène Paillet bu anketi yorumlarken : "İlişkilerdeki şefkat eksikliğinin, kadınlarda kırgınlık hissi uyandırması kimseye şaşırtıcı gelmez. Ancak bir kadının bu nedenle ayrılabileceğini düşünmek, sarsıcı olacaktır.  Çiftlerin ilişkilerindeki uyum seviyesini genelde cinsel beraberliğin sıklığı ile ölçümlemek genel kabuldür. O frekansı yaratanın gün içerisinde gösterilen sevgi belirtileri olduğu gerçeğini atlamamak gerekiyor.Sitemize üye olan kadınların bu araştırmayla verdiği mesaj açıktır. Şefkat, kadınlar için sadece cinsel performanslarını belirleyen bir parametre değil, eksikliğinin hissedilmesi, onları yeni arayışlara yönlendiren bir itici güç de aynı zamanda. Günlük yaşamın içinde fiziksel olarak yalnız bırakıldığını hisseden bir kadın sonunda içinde bir tık sesi duyuyor ve yenilikler aramaya başlıyor.Gün içerisinde düzenli olarak sevgi belirtileri gösteren çiftlerin, hayâl kırıklığı yaratan durumlarda iletişim kurmaları kolaylaşıyor. Bu da ilişkilerinin toplam süresini belirliyor.” şeklinde görüş bildiriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.