MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRENLER ANLATACAK: ANTALYA NASIL TURİZMİN BAŞKENTİ OLDU?

Türkiye turizminin başkenti Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, dünyanın en başarılı turizm gelişim projelerinden biri Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’ni 46’ncı yılında, düzenleyeceği söyleşide konuşacak. 23 Şubat Çarşamba, saat 19.00’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’ndeki söyleşide dönemin yetkilileri Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu mucizeyi anlatacak. 

22 Şubat 2022
MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRENLER ANLATACAK: ANTALYA NASIL TURİZMİN BAŞKENTİ OLDU?

Türkiye’nin 70’li yılları, politik kutuplaşmanın, sosyo-ekonomik çalkantıların hakim olduğu yıllar. Uygulanan ekonomik ambargolar ve yoklukla geçen bu yıllarda Türkiye, bir mucizeye de imza attı. 1991’de toplanacak Dünya Turizm Örgütü kongresinde dünyanın en başarılı 6 bütünleşik turizm gelişim projesinden biri seçilecek Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’nin çalışmaları da 70’lerde başladı.

Antalya Limanı’ndan Gelidonya Burnu’na uzanan 80 kilometrelik kıyı bandını kapsayan proje, planlama, programlama, finansman ve uygulama süreçleriyle bir bütün olarak ortaya çıktı. 1970’li yılların ikinci yarısında, Dünya Bankası’nın 25 milyon dolar kredi sağladığı projeyle Türkiye’ye önemli miktarda döviz girdisi sağlanması amaçlandı.

Bugün, dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan ve Türkiye’nin turizm başkenti unvanını taşıyan Antalya’da planlı kalkınma modeliyle yaratılan bu mucize, 46’ncı yılında Muratpaşa Belediyesi’nin düzenleyeceği söyleşide konuşulacak. 23 Şubat Çarşamba, saat 19.00’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide dönemin yetkilileri Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu mucizeyi anlatacak.

Söyleşide dönemin Dünya Bankası Başkanı Robert McNamara’yla Antalya’da buluşan ve projenin uygulanmasındaki en etkin isim Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Alev Coşkun, eski Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarı Prof. Dr. Bilsay Kuruç, eski Antalya Belediye Başkanı Selahattin Tonguç ve eski TÜROFED Başkanı Osman Ayık konuşmacı olarak yer alacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Belediye Başkanı Ümit Uysal yapacak.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.