SESİMİZ OLANLARA…

 

19 Şubat 2022
SESİMİZ OLANLARA…

 “Müzik ruhun gıdasıdır” derler. Neden? Çünkü içinizde biriken dışa yansıtamadığınız duyguların, notaya ve söze şiirsel bir dille dökülmesidir müzik.  Aynı zamanda Atamız Mustafa Kemal Atatürk “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Sözüyle sanat’ın bir millet için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Sanatçısı susan bir milletin, herkese her şeye boyun eğmesi, kabullenmesi kaçınılmazdır.  Tarih boyunca yazanlar, söyleyenler, çizenler hep bastırılmış, yasaklanmıştır. Çünkü bir yanlışı ortaya koymak konusunda, diğer meslek gruplarına nazaran sanatçılar daha cesurlar ve etkiledikleri kitle daha geniş. Çünkü herkes derdine göre o şarkıdan anlam çıkarabiliyor. Tarkan’ın tıklanma rekorları kıran “Geççek” şarkısı, bu tez’e son günlerde gösterilebilecek en büyük örnek.

 Bir kısım ‘Geldiği gibi gidecek’ olanı Covid-19 olarak algılarken, bir kısım mevcut iktidar olarak algıladı. Tabi ki bu tartışmaya son noktayı koyacak olan şarkının sahibi, Türk Pop müziğinin usta ismi Tarkan olacak.  Her neye yazılmış bestelenmiş olursa olsun, duygulara tercüman olan ve umut veren bir şarkı olduğu inkar edilemez.  Türk Müzisyenlerin, halkın sesi olduğu gerçeği bir kez daha kanıtlandı. Duygularına ket vurmayan müzisyenlerimiz, duygularımızı notalarla ve kendi sesleriyle haykırdıkları sürece, bu coğrafyada düşse de her zaman ayağa kalkmayı bilen bir millet var olacak. Programlarını İzmir marşıyla kapatıp atasını her daim anan müzisyenler, söyleyemediklerimizi besteleyip bize şarkılarıyla söyleten milyonların sesi olmuş sanatçılar… Onlar bu ülkenin can damarları. Sezen aksu’nun Cumhurbaşkanı, Tarkan’ın Başbakan olduğu, müzisyenlerden oluşan milletvekili grubuyla Güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme kimse hayır demezdi sanırım. Siyasetle batan bir milleti sanatla yükseltmek hiçte fena olmazdı.  Şaka bir yana, Sanatçılar bu ülkenin gizli kahramanlarıdır. Hak ettikleri değeri görmeleri dileğiyle.

 

07HABER MAGAZİN

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

SEMA KANALICI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.