SATRANÇ TURNUVALARI BAŞLIYOR

19 – 20 Şubat ve 26 - 27 Şubat tarihleri arasında Özdilek alışveriş merkezlerinde düzenlenecek satranç turnuvası, 11 ilde ve 14 şubede gerçekleştirilecek. Finale kalmaya hak kazanan yarışmacılar ise 5 – 6 Mart tarihleri arasında ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’de düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazanacak. Birinci olan finaliste 2.500 TL değerinde hediye çeki, ikinci olan finalist 1.500 TL, üçüncü olan finalist ise 1.000 TL’lik hediye çeki ile ödüllendirilecek. 

18 Şubat 2022
SATRANÇ TURNUVALARI BAŞLIYOR

Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde hayata geçirilecek organizasyon, federasyon yönetmeliklerine ve yarışma kriterlerine uygun araçlarla düzenlenecek. Turnuva resmi lisans sahibi profesyonel hakem ve gözlemcilerin denetiminde gerçekleştirilirken kurallara uygun olacak yarışma ortamında çocuklar yarışmaya katılım sağlayacak.

Amerika Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği (AMCP) tarafından dünyadaki en seçkin ve yaratıcı projeleri seçmek amacıyla 1995 yılından beri Amerika’da düzenlenen Hermes Creative Awards tarafından da ödüllü bir projesi olan Satranç Turnuvası’nı Özdilek, geleneksel olarak sürdürmeye devam ediyor. Özdilek, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki hizmet alanlarının yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal hayatın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Çocukların Gelişimine Olumlu Katkı Sağlıyor

Çocukların ve gençlerin hem beyin gelişimi hem de kişisel gelişimi için oldukça önemli bir kazanım olan satranç, bireylerde; hızlı ve doğru düşünme, planlı hareket etme, olaylara karşı doğru yaklaşım ve doğru kavramaya yönelik yeteneklerini de geliştirmeye katkı sağlıyor.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders haline de getirdiği satranç sporu, son yıllarda büyük ilgi görüyor. 

Geleneksel olarak düzenlenen Özdilek’in Ödüllü Satranç Turnuvası ile çocuk ve gençlere kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanılması, olumlu davranışlar sergilemesi ve “kendine güven” duygusunu aşılamak amaçlanıyor. Turnuvaya katılan çocukların ve genç yarışmacıların yaşamış olduğu tecrübe, organizasyon boyunca yakın dostluklar kurması, sosyal yaşamlarını zenginleştirmesi, yeni şehirler ve farklı kültürlerle tanışması da turnuvanın sporculara katmış olduğu değerler arasında yer alıyor.

ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’de gerçekleşecek büyük finali öncesinde her şubenin kendi birincisi 500 TL, ikincisi 250 TL, üçüncüsü ise 150 TL değerinde hediye çeki kazanacak. Her yarışmacıya turnuva anısı olarak madalya ve dereceye girenlere kupa takdim edilecek. İki gün boyunca gerçekleşecek final turuna katılmaya hak kazanan sporcu ve bir velisi de Özdilek tarafından Bursa’da ağırlanacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.