BİTKİ ÜRETİMİNDEN 6 MİLYON LİRA TASARRUF

Büyükşehir üreterek tasarruf ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve 19 ilçede kullanılan, çalı, ağaç ve örtücü bitki türlerinin üretimi çelikleme yöntemiyle serada yapılıyor. Yılda 600 bine yakın çok yıllık bitki üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 milyon liralık tasarruf sağlıyor. 

15 Şubat 2022
BİTKİ ÜRETİMİNDEN 6 MİLYON LİRA TASARRUF

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarım teknikleri ve çevre dostu üretim tekniklerinden yararlanarak, alanlarda kullanılan bitkilerin budama atıklarından yeni bitki üretimi yapıyor. Gürsu Hizmet Birimi’nde bulunan 6 bin 500 metrekarelik serada yılda 600 bin adet çok yıllık bitkilerin üretimi yapılıyor. 

BUDAMA ATIKLARI FİDAN OLUYOR

25 bin metrekare alana sahip fidanlıkta da yöreye uygun ağaç türlerinin üretimi yine budama atıkları ve tohumla yapılıyor. Yapılan budamalarla ağaçların ve çalı grubu bitkilerin bakımını yaparken budama artıklarını da değerlendirerek yeni bitki eldesi sağlanıyor. Yapılan üretimlerle yılda yaklaşık 6 milyon liralık tasarruf sağlanıyor. Çelikler perlite dikilerek köklenmeleri sağlanıyor.

ÜRETİMİ YAPILAN BİTKİLER

Köklenme aşamasından sonra tüplere dikilen bitkiler gerekli büyüklüğü ulaştıklarında ise Antalya’daki park, bahçe ve refüjlere dikiliyor. Fidanlıkta çoğunlukla çalı grubundan kartopu, ruelya, alev çalısı, irisina, alternanthera, bahçe külü, çıtır taflan, yer örtücü grubundan zebrina, orman sarmaşığı, gynura, fare kulağı, kurakçıl bitkilerden cycas, kaktüs, sukulent, tıbbi aromatik bitkilerden ise santolin, lavanta, biberiye üretimi yapılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.