ÜNLÜ RESSAM TURHAN EKİCİ HAYATINI KAYBETTİ!

 

07 Şubat 2022
ÜNLÜ RESSAM TURHAN EKİCİ HAYATINI KAYBETTİ!

Ünlü ressam Turhan Ekici 1953 yılında Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu Resim Semineri ve Çapa Öğretmen Okulu Resim seminerinde tamamladı. 1974 yılında girdiği İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim bölümünü 1979 yılında tamamladı.
Resim öğretmeni olarak göreve başlayan Turhan Ekici, emeklilik sonrası çok sevdiği Antalya'ya yerleşmiş, atölyesinde sayısız ressam yetiştirmiş, ulusal ve uluslararası sergilere katılmıştı. 
Ressam Turhan Ekici, evinde sabaha karşı aniden rahatsızlandı, yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ekiciye Doktorlar kalp krizi teşhisi koydu, anjiyo için başka bir hastaneye nakledildi. Kriz sırasında kalbi hasar gören Turhan Ekici, by-pass için acilen ameliyata alındı. Beş saat süren operasyon sonrası yoğun bakım ünitesine alınan Ekici'nin yorgun kalbi daha fazla dayanamadı, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Eserleri halen ünlü galeride sergilenen ekici sadece Türkiye de değil, tüm dünyada resimleriyle ün salmıştı. Ekici aramızdan ayrılmış olsa da, bıraktığı eserler sanat dünyasına hep ışık tutacak. 
YEŞİLÇAM MEDYA
REKLAM MÜDÜRÜ
AHMET YÜCEL ELDEMİR

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.