Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya , memur ve memur emeklilerine verilen ek zammın ardından değerlendirmelerde bulundu

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya , memur ve memur emeklilerine verilen ek zammın ardından değerlendirmelerde bulundu. Hisarkaya, “Sadece yüzde 2,5'lik artış közü söndürmeye yetmez!” dedi. 

04 Ocak 2022
Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya , memur ve memur emeklilerine verilen ek zammın ardından değerlendirmelerde bulundu

Hisarkaya, "Hükümet tarafından yapılan ilave zam ile birlikte ilk altı ay için maaş ve ücretlerde yüzde 30,5'lik bir artış olacaktır. Yüzde 30,5'lik artış, ateşi bir miktar alır fakat közü söndürmeye yetmez" ifadesini kullandı.

 

2022 memur maaşlarına yüzde 7,5 + 22,48 zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 4 bin 444 liradan 5 bin 776 liraya çıktı. Hisarkaya, “Açıklanan enflasyon oranıyla, sürekli olarak dile getirdiğimiz; Eylül ayından itibaren kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerindeki alım gücü kayıpları gün yüzüne çıkmıştır. Özellikle Toplu Sözleşme sonrası etkisini gösteren fiyat artışlarının oluşturduğu alım gücü kayıpların giderilmesi için hükümet nezdinde gerekli girişimleri yaptık. "Ek Zam/İlave Ödeme" teklifimizin bütün kamu görevlilerine eşit yansıması için "seyyanen" olmasını istedik” ifadelerini kullandı.

 

Hisarkaya, “Hükümet tarafından ek zam gündeme almış ancak sadece yüzde 2,5'lik bir artış yapılmıştır! Ocak ayı itibariyle maaşlara yansıyacak olan yüzde 22,48'lik enflasyon farkının toplu sözleşme hükmü sonucu olduğu, Ocak zammı olan yüzde 5'in ise Toplu Sözleşme kararı gereği olduğu unutulmamalıdır. Hükümet tarafından yapılan ilave zam ile birlikte, ilk altı ay için maaş ve ücretlerde yüzde 30,5'lik bir artış olacaktır. yüzde 30,5'lik artış, ateşi bir miktar alır fakat közü söndürmeye yetmez. Bir an önce ekonomideki dalgalanmayı durdurmak, yükselen fiyatları indirmek gerekir” şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Bir kez daha ifade ediyoruz ki; sabit gelirliler için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Memur-Sen olarak; gelir dağılımında adaleti sağlama ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.