Kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki desteklerine devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı "Unu sizden yoğurması bizden" kampanyası kapsamında ilçelerde hamur yoğurma makinesi hibesine başladı. 

29 Aralık 2021
Kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki desteklerine devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında ilçelerde hamur yoğurma makinesi hibesine başladı. 

 

Hibe destekleriyle her zaman üreticinin yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesi kadın üretimi ve emeğini de desteksiz bırakmıyor. Daha önce köylere üzüm sıkma makinesi hibe eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu kez de yaş ortalaması yüksek olan kırsal mahallelerde yaşayan kadınları iş yükünden kurtarmak için hamur yoğurma makinesi hibe ediyor. 

İLK EKMEKLER PİŞTİ

“Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası çerçevesinde bugüne kadar Akseki, Finike ve Korkuteli’de talepte bulunan mahallelere hamur yoğurma makineleri teslim edildi. Kurulumu yapılan makinelerde ilk hamuru yoğuran kadınlar ekmeklerini de pişirdi. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu dile getiren kadınlar, sırt ağrısı, kol ağrısı, boyun ağrısı çektiklerini belirterek kendilerine bu kolaylığı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. 

TEK SEFERDE 50 KİLO HAMUR
Tek seferde 50 kilo hamur yoğuran makinenin mahallede yaşayan kadınların işlerini kolaylaştırdığını söyleyen Finike Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok “İmece kültürünü yaşatmak için Büyükşehir Belediyemizden destek istedik. Kadınlarımızı ve imece kültürünü desteklemek adına bizlere hamur yoğurma makinesi gönderdiler. Çok teşekkür ederiz” dedi. 

Korkuteli Yazır Mahalle Muhtarı Mehmet Kocaoğlu da köyün kadınlarının çiftçilik ile uğraştığını belirterek, “Akşam bahçeden geliyor ekmek yapacaklar elle yoğuruyorlar. Büyükşehir Belediyemize söyledik sağ olsunlar makineyi gönderdiler. Artık hamuru makine yoğuracak hanımlar pişirecek. Teşekkür ederiz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.