Başkan Muhittin Böcek 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83'üncü yılında, milletçe minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 

09 Kasım 2021
Başkan Muhittin Böcek 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında, milletçe minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 

 

Yüce Türk Milleti’ne duyduğu güven ve inançla bağımsızlık mücadelesine önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe iz bırakmış bir liderdir. Atatürk, yalnızca askeri bir deha değil, tüm dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış bir devlet adamıdır. 

Çökmekte olan bir imparatorluktan özgür, bağımsız ve modern bir Cumhuriyet kuran Atatürk, çok kısa sürede Türkiye’nin dünyada hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Bu nedenledir ki 10 Kasım, sadece Atatürk’ü andığımız bir gün değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek daha da ileriye taşıma kararlılığımızı tazelediğimiz gündür.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’i bizlere miras bırakan Büyük Önder’e çok şey borçluyuz. Bugün Ata’mızı kaybetmiş olmanın acısı ve üzüntüsünü bir kez daha yaşarken, O’nun ilke ve inkılapları doğrultusunda emanetine sahip çıkmaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini korumaya söz veriyoruz. 

 

Ata’mızın izinden ayrılmadan O’nun açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyerek Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyacağız. Atatürk’ün çağdaş uygarlık yolunda koyduğu hedefler ışığında, şehrimizi ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.  

 

Eserlerinin ve fikirlerinin takipçisi olarak Cumhuriyetin ve tüm devrimlerinin yılmaz bekçileri olmayı sürdüreceğiz. Sen 83 yıl önce bedenen aramızdan ayrılsan da ilkelerin, fikirlerin ve eserlerin ile hâlâ yaşıyorsun ve daima yaşayacaksın. En büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yüceltip, yaşatacağız. Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde seni her geçen yıl daha da artan bir özlemle anıyoruz. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 83’üncü yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyorum. 

Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.