Antalya Cumhuriyet için sel oldu

Antalyalılar Türk Milleti'nin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşku, heyecan ve gururla kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve Kıraç konseri on binlerce Antalyalının katılımıyla gerçekleşti. Antalyalılar 29 Ekim coşkusunu Cumhuriyet Meydanı'nda doya doya yaşadı. 

30 Ekim 2021
Antalya Cumhuriyet için sel oldu

Antalyalılar Türk Milleti’nin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşku, heyecan ve gururla kutladı.  Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve Kıraç konseri on binlerce Antalyalının katılımıyla gerçekleşti. Antalyalılar 29 Ekim coşkusunu Cumhuriyet Meydanı’nda doya doya yaşadı. 

Antalyalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır bir coşkuyla kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Konyaaltı Varyant’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kilometrelerce uzunluktaki fener alayı meşale ve Türk bayraklarıyla renklendi. Her yaştan Antalyalı Cumhuriyetin 98’inci yılını heyecanla ve gururla kutladı. Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kıraç konserinde ise büyük bir coşku yaşandı. 
CUMHURİYETİN ADINA YAKIŞIR MANZARA
Saat 19.00’da Konyaaltı Varyan’tan başlayan fener alayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası’nın çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşti. Fener Alayına katılan Antalyalılar hava karardığında ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet’in 98’inci yılına yakışır muhteşem bir manzara oluşturdu. Fener Alayı Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründü. 
ANTALYALILAR COŞKUYA ORTAK OLDU
Varyanttan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca Antalyalılar Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduğunu bir kez daha gösterdi. Fener Alayı’na evlerinin balkonlarından ve iş yerlerinin önünden bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek veren Antalyalılar Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında meydanda bekleyen Antalyalıların da katılımıyla coşku doruğa çıktı. 
DAŞ’TAN ANTALYALILARA TEŞEKKÜR
Konser öncesi yaptığı konuşmada Antalyalılara Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır şekilde kutladıkları için teşekkür eden Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de coşkulu kutlama programı için teşekkür etti. Daş, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi, “100 yıl önce kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle omuz omuza vermiş ve başarmış bir milletin çocukları olarak diyoruz ki Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet demokrasidir. Cumhuriyet hak, hukuk, adalettir. Cumhuriyet halkın egemenliği ve tam bağımsız Türkiye demektir. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet.”
BAŞKAN BÖCEK CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI
Cumhuriyet Konseri öncesi meydanı dolduran Antalyalılara seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise elinde Türk bayrağı ile sahneye çıkarak Antalyalıları selamladı. Başkan Böcek konuşmasına; “Cumhuriyet 98 yıl önce bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için yakılan bir meşaledir. Aydınlanmanın adı, kimsesizlerin kimsesi, mücadele eden halkın sesidir. Cumhuriyet laikliktir, bir halkın özlemidir, emektir, namusuyla kazançtır, ülkenin kalkınmasıdır. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. En büyük devrimdir. Her 29 Ekim bize inanmayı, var olmayı, bitti denilen yerden yeniden başlamayı hatırlatır. Millet olmanın, özgür olmanın, biz olmanın gücünü anlatır. İmkansızın mümkün olduğu gündür bugün. Bizi ulus, toprağı vatan yapan gündür bugün. Hepimize kutlu olsun“ sözleriyle başladı. 

İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET
Cumhuriyet meşalesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da yad eden Başkan Böcek “Attığımız her adımda Ata’mızın izinden gitmeye ve Cumhuriyetin ilkeleriyle yürümeye devam edeceğiz. Yüzümüzü hep aydınlığa, özgürlüğe ve daha güzel yarınlara çevireceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi. Atatürk’ün çocukluğu dışında her saniyesini vatan ve millete ayırdığına vurgu yapan Başkan Böcek konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ekilir ekin geliriz. Ezilir un geliriz. Bir giden bin geliriz. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozamasın. Hep birlikte al bayrağımıza, ezanımıza, Cumhuriyetimize, Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
ANTALYALILARI SELAMLADILAR
Başkan Böcek’in konuşmasının ardından CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak ve Aydın Özer ile CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve Cumhuriyet İçin el Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş sahneye çıkarak ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Antalyalıları selamladı. 
CUMHURİYET KOROSU KIRAÇ’A EŞLİK ETTİ
Başkan Muhittin Böcek’in konuşmasının ardından rock müziğinin güçlü sesi Kıraç ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Korosu sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler Kıraç ve Cumhuriyet korosunun seslendirdiği marşlar ile coştu. Kıraç ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet korosu konsere “Biz Atatürk Gençleriyiz” marşıyla başladı. Kıraç ve Cumhuriyet korosu konserde sırasıyla İzmir Marşı, Ankara Marşı, Vatan Marşı ve Plevne Marşı ile devam etti. Kıraç koro ile son olarak Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa isimli şarkıyı seslendirdi. Antalyalılar marşlara ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. 
COŞKU BİR AN OLSUN DİNMEDİ
Marşların ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet korosu adına koro şefi Fatma Kalmaz’a çiçek takdim etti. Başkan Böcek Kıraç’a da çiçek ve Atatürk tablosu hediye etti. Cumhuriyet korosuna teşekkür eden Kıraç daha sonra konserine “Endamın Yeter” isimli şarkısıyla devam etti.  Gece boyunca coşkunun bir an olsun dinmediği konserde Kıraç sevilen şarkılarını Antalyalılar ile birlikte seslendirdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.