BEBEKLERE COVID-19 AŞISI YAPILDIĞI İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP’Lİ BUDAK: “BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI İKNA EDİCİ DEĞİL”  “ÇOCUKLARIMIZI DENEK Mİ YAPTINIZ?”  

24 Eylul 2021
BEBEKLERE COVID-19 AŞISI YAPILDIĞI İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 22 Eylül 2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında dile getirilen çocuklara yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Budak, “Çocuklarımızı denek mi yaptınız?” diye sordu. Bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşılarının yapıldığı iddiasının ciddiyetle ele alınması gerektiğini dile getiren Budak, “Bakanlık basına geçtiği üç paragraflık açıklama bülteninde bile çelişkiye düşüyor. Hem mevcut aşı altyapısının hataya yer bırakmadığı söyleniyor hem de hatalı aşı uygulanan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ifade ediliyor. Bu kadar ciddi iddialar üç paragraflık bir basın bülteni ile geçiştirilemez. Her iddiaya anında sosyal medyadan yanıt veren Sağlık Bakanı bu konuda üç gündür sessizliğini koruyor. Sağlık Bakanı ya kamuoyunu ikna edici bir açıklama yapmalı ya da derhal istifa etmelidir” dedi. 

 

Dünyada 12 yaş altı çocukları aşı programlarına dahil eden herhangi bir ülkenin olmadığını dile getiren Budak şöyle konuştu: 

 

“Canlı yayında çocuklara yanlışlıkla Covid-19 aşıları uygulandığını iddia eden Profesör, bebeklerde dahi çok yüksek antikor değeri oluştuğunu iddia ediyor. Ayrıca aşı uygulanan çocuklarda ciddi yan etkiler görülmediği bilgisini de veriyor. Söylenenlerden yanlış aşı uygulamalarının uzun bir süre önce gerçekleştiği anlaşılıyor. Aşı sonrası hem yan etkiler gözlemlenmiş hem de çocuklara antikor testleri yapılmış. Skandal uygulama cezalandırılacağına, aşının çocuklardaki etkisi araştırılmış. Bu durum çocuklara bilinçli olarak Covid-19 aşısı yapıldığı şüphelerini uyandırıyor. 12 yaş altı çocuklarımızın uluslararası ilaç şirketlerine bilgi sağlamak için aşıların deneme süreçlerine dahil edilmiş olmaları ihtimalini düşünmek bile istemiyoruz” 


 

Budak önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

 

“Bugüne kadar ülkemizde 12 yaş altı çocuklara herhangi bir covid-19 aşısı bilinçli ya da bir karışıklık sonucu uygulanmış mıdır? Uygulandıysa sorumlular hakkında hangi işlemler başlatılmıştır? Bugüne kadar ülkemizde 12 yaş altı çocuklarımızdan Covid-19 aşılarının deneme çalışmalarına katılanlar olmuş mudur? Çocuklara yapılması hedeflenen aşıların başka aşılarla karışması mümkün müdür? Bugüne kadar Bakanlığınız tarafından yanlışlıkla farklı aşı vurulması olayı tespit edilmiş midir? Bakanlığınız tarafından yapılan açıklamada ortaya çıkan çelişkinin sebebi nedir? Hatalı aşı uygulanan hastaya Covid-19 aşısı mı uygulanmıştır?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.