Oğuz Yılmaz vefat etti

Ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz ile ilgili bugün acı bir haber geldi. Oğuz Yılmaz kalp krizi sonucu 53 yaşında vefat etti.  

19 Mayıs 2021
Oğuz Yılmaz vefat etti

 
Ankara oyun havası müziklerinin usta ismi Oğuz Yılmaz'dan gelen kötü haber sevenlerini üzdü.
 
KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
 
Yılmaz'ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.
53 yaşında yaşamını yitiren ünlü sanatçının acı haberi, sevenlerini yasa boğdu. Peki, Oğuz Yılmaz kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...
 
OĞUZ YILMAZ KİMDİR?
 
1968 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Müziği küçük yıllardan beri merak sarmıştır. Küçük yaşlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği müzik yarışmalarına girerek müziğe başlamıştır.
 
SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL AVRUPA'DA DA BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ
 
İşte hayatına dair bilgiler;
 
1989 yılında "Duydun mu? - Bi Denem" adında, ilk albümünü yayınlamıştır. 1991 yılında yaptığı anlaşmayla Kazan Plak'la anlaşma yaparak 10'a yakın albüme imza attı. 1993' te 'Çarşı Çakalı', 1994' te 'Vurgunum Sana', 1995 yılında 'Zilli Dilek', 1996 yılında 'Nazlı'mı Beklerim', 1997 yılında 'Keriman' gibi albümlere imza attı.
 
1999 yılında 'Usta' albümünü yayınladı. Bu albümünde yer alan parça 'Bas Bas Paraları Leyla'ya Türkiye'de ve Avrupa'da büyük ilgi gördü.
 
2003 yılında 'Gördün mü?' albümü ile tekrar müzik marketlerdeki yerini aldı. 'Çekirge ve Gördün mü?' gibi hit şarkılara imza attı, Çekirge parçasıyla çocukların büyük beğenisini kazandı.
 
2004 yılında kendi müzik şirketiyle yoluna devam eden Oğuz Yılmaz 'Yılmazlar Plak Şirketini' kurdu. Oğuz Yılmaz ayrıca kızı Sude'yle 'Uğur Böceğim' şarkısını düet yaptı. Oğuz Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.
 
ŞARKILARI
 
Gel Yanıma Gel
Kibar Kız
Ayaş Yolları
Dursun
Tik Tak
Kaynana
Tak Zilleri
Hanımefendi Mi Oldun?
Arabistan Kızları
Akşamcı
Baldız
Alemci
Çık Ortaya Gel
Tırı Vırı
Sakın
Gıdı Gıdı Hatçam
Otuz Beşlik Rakı
Çok Yalvardım Sana
Unutma Dostum
Dilber
Çekirge
Yersen
Usta (Bas bas paraları Leyla'ya)
 
ÜNLÜ SANATÇININ ÖLÜMÜNÜ SOSYAL MEDYADAN RESMİ OLARAK DUYURDULAR
 
Bugün ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz'ın kişisel sayfasında bir açıklama yapıldı ve Yılmaz'ın hayatını kaybetti resmi olarak duyuruldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.