MİLFÖYLÜ TAVUK BAGET

 

16 Nisan 2021
MİLFÖYLÜ TAVUK BAGET

 


Malzemeler:
10 adet tavuk but
10 adet milföy yaprağı
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
Tane karabiber
kekik, karabiber, tuz arzu ettiğiniz baharatlar
1 adet yumurtanın sarısı
üzeri için çörek otu, susam (arzu ederseniz)

Yapılışı;
Tavukları yıkayıp tencereye koyun üzerine yeteri kadar su, 1 defne yaprağı, tane karabiber ve 1 küçük kuru soğan ekleyip haşlayın, yaklaşık 30-40 dakika pişirin tavuklar tamamen haşlansın ama dağılmamasına dikkat edin çok haşlamayın.
Tavuk suyunu pilav yaparken kullandım.
Tavukları tabağa çıkarıp soğumasını bekleyin, tavukların derisini ve kenarlarındaki sinir kısımlarını temizleyin, üzerilerine baharat ve tuz serpip tatlandırın.

Milföy hamurlarını 30 dakika önceden buzluktan çıkarın elinizle veye merdane ile hamurları biraz açın, 2 parmak genişliğinde kesin , tavuk butlarının kemik kısımlarından başlayarak fotoğrafta görüldüğü gibi sarıp milföy ile kaplayın, milföy şeritleri yarım santim kadar diğer milföyü de kaplasın aralarında hiç boşluk kalmasın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyup tüm tavuklara milföy şeritleri ile sarın ardından bir yumurtanın sarısını yumurta fırçasıyla sürüp, Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp üzerileri kızarana kadar pişirin, sıcak olarak pirinç pilavı ve salata eşliğinde servis edin.
Afiyet Olsun

Kaynak: fun___kitchen


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.