13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA

Maske cezasından kaçan vatandaş sığındığı yerde yakalandı

Bolu'da maske takmadığı için ceza uygulanan bir vatandaş, ceza işlemi sırasında kaçmaya çalıştı. Polisin dikkati sonucu, kaçan vatandaş 100 metre ileride bir iş merkezine girdiği sırada yakalandı.

22 Haziran 2020 33,9B okunma
Maske cezasından kaçan vatandaş sığındığı yerde yakalandı
Maske cezasından kaçan vatandaş sığındığı yerde yakalandı

Bolu'da kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde maske takmayanlara, maskeyi çenesine indirenlere ceza uygulandı. Maskeyi burnu açık şekilde taktığı için ceza uygulanan bir vatandaş, ceza işlemi sırasında kaçarken, bir iş merkezine girmeye çalıştığı sırada yakalandı.

ANONSLARLA VATANDAŞLAR UYARILDI

Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek caddesinde maske uygulaması yaptı.  Birçok kişi polisin uygulamasını fark edip maskesini uygun şekilde taktı. Polis ekipleri caddede maske kullanımına yönelik anonslarla vatandaşları uyardı.

Maske cezasından kaçan vatandaş sığındığı iş merkezinde kıskıvrak yakalandı

BAHANELER PES DEDİRTTİ

Maskesiz ve uygun şekilde takmadığı için polise yakalanan vatandaşlar, "Ben buranın yabancısıyım", "Sigara içiyordum" ve "Maskemi almaya gidiyordum" gibi bahanelerle cezaya itiraz etti. Maske takmadığı için ceza yazılan bir genç, kendisini görüntüleyen gazetecilere saldırmaya çalıştı. Genç, polisin müdahalesi ile gazetecilere saldıramadan durduruldu.

CEZA YAZILIRKEN, KAÇMAYA ÇALIŞTI

Caddede yürüyen bir vatandaş da maskeyi burnu açık şekilde taktığı gerekçesiyle ceza uygulanmak üzere durduruldu. Polis, diğer ceza işlemleriyle ilgilendiği sırada bekletilen vatandaş, aniden kaçmaya başladı. Polisin dikkati sonucu, kaçan vatandaş 100 metre ileride bir iş merkezine girdiği sırada yakalandı. Kent genelinde maske uygulamaları devam ederken, maskesiz ve uygun şekilde maske kullanmayan kişilere 900 TL para cezası uygulanıyor.

 
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.