TRAFİK SİGORTALARI 1 AY ÜCRETSİZ UZATILDI VE 6 TAKSİT İMKANI GETİRİLDİ

ÇAĞLAR EMLAK AUTO ANTALYA OTO GALERİ KOOP BAŞKANI İSMAİL ÇAĞLAR 

03 Mayıs 2020
TRAFİK SİGORTALARI 1 AY ÜCRETSİZ UZATILDI VE 6 TAKSİT İMKANI GETİRİLDİ

Değerli Meslektaşlarım
 
30.04.2020 ile 31.05.2020 tarihleri arasında vadesi dolan zorunlu trafik sigortası poliçelerinin geçerlilik süresi, ek prim alınmaksızın 1 ay süre ile uzatıldı. 
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası uygulamalarına ilişkin bir sektör duyurusu yayımladı.
 
Buna göre;  zorunlu trafik sigortasında, Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamındaki poliçelere uygulanmak üzere; poliçe bitiş tarihi 30 Nisan 2020 ila 31 Mayıs 2020 arasında olan poliçelerin geçerlilik süreleri de ilave prim alınmaksızın 1 ay süre ile uzatılacak. Yeni araç alımlarında yapılan sigortalarda bu geçerli olmayacak. 
 
Taksitlendirme
 
Sigorta ettirenin talebi halinde primlerin taksitler halinde tahsil edilmesi durumunda; ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere en az 6 taksit yapılacak ve taksitlendirme, Mayıs ayında tahsilat yapılmayacak şekilde düzenlenecek.
Saygılarımla

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.