Kars'ta İtfaiye Teşkilatının 312. kuruluş yıl dönümü kutlandı
İtfaiye Teşkilatının 312. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde minik öğrenciler itfaiye ekipleriyle bir araya gelerek araç ve ekipmanları yakından tanıma fırsatı buldu.
KARS - BHA
İtfaiye Teşkilatının 312. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Program kapsamında öğrenciler, itfaiye ekipleriyle bir araya gelerek hem itfaiyecilik mesleğini tanıdı hem de yangın güvenliği konusunda bilgilendirildi.

Minik öğrenciler itfaiyeyi yakından tanıdı
Etkinliklerde minik öğrencilere itfaiye araçları ile ekiplerin görev sırasında kullandığı çeşitli teçhizatlar tanıtıldı. Öğrencilere ayrıca yangınlara müdahale süreçleri, itfaiyecilik mesleğinin önemi ve yangınlara karşı alınması gereken temel güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verildi.

İtfaiye araçlarını yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar, ekiplerin çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin merak ettikleri sorular da itfaiye personeli tarafından yanıtlandı.
“Gece gündüz demeden görev yapıyorlar”
Etkinliklerde, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görev yapan itfaiye personelinin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.
İtfaiye Teşkilatının 312 yıllık köklü geçmişine vurgu yapılırken, değişmeyen görev anlayışı ve fedakârca yürütülen çalışmalar bir kez daha hatırlatıldı.
İtfaiye Haftası ve teşkilatın 312. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlamalarda, görev başında bulunan tüm itfaiye personeline teşekkür edilerek, “Fedakârca görev yapan tüm itfaiye personelimizin İtfaiye Haftası ve teşkilatımızın 312. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.” mesajı verildi.

Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Kars’ta Ebu’l Hasan Harakani Tü…

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Ercüment Daşdelen’i unutmadı

Prof. Dr. Zakir Avşar: "Yapay Zekâ Rekabeti ve Türkiye…"

Beypazarı’nda yangınla mücadeleye destek veren muhtarlara teşekkür

Gastronomi Rize 2026, 8-11 Ekim’de düzenlenecek
