15 Ağustos 2026 Cumartesi ANTALYA 34°
SON DAKİKA
TÜRKİYE

Bakan Bak’tan Rize’ye müjde; Federasyon Başkanı Kabakçı açıkladı

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Rize’nin kano sporunda önemli bir merkez haline geleceğini belirterek, Bakanlığın talimatları doğrultusunda Ardeşen’e 150 yataklı kamp eğitim merkezi yapılacağını açıkladı. Kabakçı, parkurda gerçekleştirilecek düzenlemelerin ardından Rize’de daha fazla uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini söyledi.

15 Ağustos 2026 214 okunma 1 dk okuma
Bakan Bak’tan Rize’ye müjde; Federasyon Başkanı Kabakçı açıkladı

RİZE - BHA

Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen yaklaşık 220 sporcu, Fırtına Deresi üzerindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru’nda dereceye girebilmek için mücadele etti.

11 kulüpten sporcuların katıldığı şampiyonada özellikle minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerindeki yoğun katılım dikkat çekti. Yarışların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Rize’ye 150 yataklı kamp eğitim merkezi

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, sezonun son yarışını Rize’de gerçekleştirdiklerini belirterek, genç sporcuların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rize’deki kano altyapısının daha da güçlendirileceğini açıklayan Kabakçı, “Bakanımızın talimatları doğrultusunda buraya 150 yataklı bir kamp eğitim merkezi inşallah gelecek yıl yapılacak. Ondan sonraki süreçte de kamp ve parkurla alakalı bir düzenleme çalışması yapıldıktan sonra burada daha fazla uluslararası faaliyet gerçekleştireceğiz.” dedi.

Planlanan yatırımla birlikte Fırtına Vadisi’ndeki parkurun ulusal organizasyonların yanı sıra uluslararası kano şampiyonaları ve sporcu kampları açısından da daha etkin kullanılması hedefleniyor.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi