13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
BHA

Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen böbrek nakli, 30 yıldır diyalize bağlı yaşamını sürdüren 48 yaşındaki Esin Avcı’ya yeni bir hayatın kapısını açtı.

28 Haziran 2026 1,0B okunma
Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

ANTALYA - BHA 

Böbrek yetmezliği nedeniyle uzun yıllar idrar çıkışı olmadan yaşayan Avcı, başarılı operasyonun ardından yeniden su içebilmenin ve günlük yaşamına daha özgür devam edebilmenin mutluluğunu yaşadı.

Zonguldak’ta yaşayan Esin Avcı, 30 yıl önce konulan böbrek yetmezliği tanısının ardından diyaliz tedavisine başladı. Yıllarca uygun donör bekleyen Avcı, yaklaşık 4 yıl önce başvurduğu Akdeniz Üniversitesi’nde uygun donörün bulunmasıyla böbrek nakli oldu.

Avcı, ameliyat sonrası yaşadığı mutluluğu, “30 yıl sonra hem böbreğime hem de idrarıma kavuştum. Ameliyattan çıktıktan sonra kana kana su içtim, anlatılmaz bir duyguydu” sözleriyle anlattı.

Diyalize bağlı geçen yılların hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlayıcı olduğunu belirten Avcı, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organını bağışlayan kişiden Allah razı olsun. Bu mutluluğu bekleyen herkes yaşasın” dedi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.