Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti
GÜNDEM, 09 Mayıs 2025 18:58Başkan Böcek, “Turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak tarım ve turizm konuları ele alındı. Büyükelçi Morris, sürdürülebilirlik ve çevre konusunun İngiltere’nin de önem verdiği konuların başında geldiğini belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların turizmi canlandıracak ve turist sayısını arttıracak önemli faktörler olduğunu söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Böcek, turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, Antalya'nın İngiltere ile olan ticaret, turizm ve kültürel bağlarını daha da güçlendirmek adına görüşmenin önem taşıdığını söyledi. Antalya’nın tarım ve turizm potansiyeli hakkında heyete bilgi veren Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma ve çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlattı.
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK ÇALIŞMALARI ANLATTI
Antalya’nın geçtiğimiz yıl 1 milyon 574 bin İngiliz turiste ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’mız doğası, tarihi ile 640 km sahili olan, 700 bin yatak kapasiteli bir şehir. Turist sayısı bakımından dünyada dördüncü, Avrupa’da 3. sıradayız. Asya Belediye Başkanları Forumu tarafından 2025 yılı çevre başkenti ilan edildik. Turizmin yanında tarım var. Uluslararası FoodFest gastronomi Festivalimiz var. Dünyadan ve Türkiye’den Michelin yıldızlı şeflerimiz geliyor. Kültür, sanat, spor ve sağlık turizmi alanında da turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Antalya’mız tüm dünya liderlerinin de geldiği bir barış şehridir” dedi. Aynı zamanda Sakin Şehirler Ağı (Cittaslow) Genel Başkan Yardımcısı olan Başkan Muhittin Böcek, Büyükelçi Morris’e turizm için büyük önem taşıyan sakin şehir çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYORUZ
30 Büyükşehir Belediyesi arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma ve tarım projeleri ile ilk sırada olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, tarım alanında yapılan çalışmaları da anlattı. Başkan Böcek, “Türkiye’de işlem hacmiyle ilgili 3 yıldır birinci sıradayız. 1938 tüccar ve komisyoncumuz var. Üreticiler ile ilgili Kumluca’da hem paketleme hem kurutma tesisimizi açtık. Korkuteli’de de açtık. Burada kurutulan ve paketlenen ülkelerin yurt dışına satışıyla ilgili hazırlıklarımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak kadın kooperatiflerimizi destekliyoruz. 53 sulama kooperatifimizin enerji ihtiyacının yüzde 85’ini karşılıyoruz. 145 bin konuta eşdeğer 53,5 MW temiz enerji üretiyoruz. Üreticilere her türlü fide, fidan, tohum, ekipman desteği sağlıyoruz. Budama ve arıcılık eğitimleri veriyoruz. Kapalı devre sulama sistemleri kurarak suyumuzu koruyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla Türkiye’ye örnek oluyoruz” diye konuştu.
İNGİLİZ TURİSTLER ANTALYA’YI ÇOK SEVİYOR
Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris de Antalya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İngiliz turistlerin Antalya’yı çok sevdiğini ve her yıl giderek sayılarının arttığını söyledi. Sıcak karşılamasından dolayı Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür eden Büyükelçi Morris şöyle konuştu: “İngiliz turistler geldiklerinde kendilerini güvende ve evlerinde hissetsinler diye çok güzel çalışmalarınız var. İngiliz takımları eğitim ve kamp amaçlı burayı sıklıkla tercih ediyor. Tarım teknolojileri, özellikle sürdürülebilirlik ve yeşil çevre konusu aynı zamanda İngiltere’nin de önem verdiği konuların başında geliyor. Çevreyi korumanın yanı sıra, doğa turizmi, eko turizm, gastronomi turizmi de turistlerin çok ilgisini çeken konular. Sizin sunduğunuz bu çeşitlilik de turizmi çok daha fazla artıracak bir faktör.”
Görüşmenin sonunda Başkan Muhittin Böcek ziyaretin anısına Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris’e ay yıldızlı plaket ve kadın kooperatifleri tarafından yapılan hediyeleri takdim etti.
GÜNDEM, 09 Mayıs 2025 18:58
Yorumlar (0)

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı

Yeni Süreç: Türkiyelilik mi Hesaplaşma mı -1-

DİKO'DAN BASIN AÇIKLAMASI "Kamuoyunun Dikkatine"

Egemenliğin Sesi: Bedri Yalçın İznik’te Ekümenik Oyuna Karşı Sahadaydı

PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Dair Kamuoyuna Duyurumuzdur

Dünya Gençlik Konseyi’nden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Ziyaret

CHP, doğru yolda mı?

TÜRKİYE AFET ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Özlem Bozkuş: Mücadeleyle Yoğrulan Bir Başarı Hikâyesi

ANTALYA TEMPO DERGİSİ MAYIS 2025 ÖZEL SAYISI

"Evlatlarımızın Kanı Üzerinden Açılım Yapamazsınız!" Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Çalışkan’dan Sert Açıklama: “Referandum İstiyoruz”

Özgür Özel’den Özgür Çelik’e Destek: “Bu Saldırılar Onur Belgesidir”

Kepez’de 19 Mayıs’a özel müzik, sanat ve spor şöleni

Başkan Böcek; ‘Ulaşım Master Planını yıl sonuna kadar tamamlayacağız’

Sahnelerde Murat Beyaztaş fırtınası

Büyükşehir Belediyesi sınav kaygısı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmıyor

Balbey ’de Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları yeniden başladı

Medya: İsrail ve Türkiye, bugün Azerbaycan'ın arabuluculuğunda Bakü'de görüşecek

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU
