Atıktan 9,5 milyon lira gelir elde edilecek
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 04 Haziran 2021 20:14Konyaaltı Belediyesi, ambalaj atıklarının kilogramını 1 lira 35 kuruştan satarak 1,5 yıl içinde 9,5 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.


Konyaaltı Belediyesi, ambalaj atıklarının kilogramını 1 lira 35 kuruştan satarak 1,5 yıl içinde 9,5 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eliyle ambalaj atıklarının toplanması ve ekonomiye kazandırılması ile ilgili yeni bir sisteme geçtiklerini bildirdi.
“9,5 milyon lira gelir hedefi”
2021 yılı itibariyle ambalaj atıklarını Konyaaltı Belediyesi olarak kendi ekipleriyle toplamaya başladıklarını dile getiren Başkan Semih Esen, toplanan bu atıkları yaptıkları ihale neticesinde kilogramı 1,35 liradan bir firmaya sattıklarını söyledi. Ambalaj atıklarını, Türkiye’deki diğer belediyelerin çok üstünde bir rakama sattıklarını kaydeden Semih Esen, 1,5 yıl süre içinde 7 bin ton atıktan yaklaşık 9,5 milyon lira gelir elde etmeyi planladıklarını kaydetti.
“Belediye elektrik üretiyor”
Belediyenin diğer çevreci projelerinden de bahseden Başkan Esen, Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji Projesi ile kendi elektriklerini ürettiklerini belirtti. Esen, 2020 yılı içinde toplam 180 bin kWh elektrik ürettiklerini, bu elektriğin 95 bin kWh’ını biyobriket üretim tesisinde kullandıklarını, 85 bin kWh’ını da şebekeyi besleyerek hizmet binasındaki tüketimden düştüklerini söyledi. Başkan Semih Esen, bu proje ile 2020 yılı içinde güneş panellerinden üretmiş oldukları elektrik enerjisini hizmet binasında tüketilen elektrik faturalarından düşerek 60 bin 917 lira 37 kuruşluk tasarruf sağladıklarını kaydetti.
“Bahçe atıklarından briket üretiyoruz”
“Doğa Dostu Yakıt Briket Projesi ile de sınırlarımız içerisinden düzenli olarak topladığımız park ve bahçe atıklarını ön parçalama, kurutma, öğütme ve presleme işlemlerine tabi tutularak biyobrikete dönüştürüyoruz” diye konuşan Başkan Semih Esen, bunu da sıfır maliyetle yaptıklarını söyledi. Esen, “Günde bin 200 kilogram yakıt briket üretimi yapabiliyoruz. Elde ettiğimiz bu yakıt briketleri de bölgemizde yaşayan ve seracılık yapan çiftçilerimize bedelsiz olarak dağıtıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da ısınma ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla bu yakıtı ücretsiz olarak veriyoruz. Sistem, çiftçilerimizin üretim maliyetlerini düşürdüğü gibi sera gazı emisyonlarının azaltılmasında da önemli rol oynuyor. Bu sistem döngüsünde gerekli olan elektrik enerjisini ise kurduğumuz güneş enerji santralinden elde ediyoruz” diye konuştu.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 04 Haziran 2021 20:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Taziye Mesajı

Balkan Ticaret Odası ve BDU’dan Anlamlı İş Birliği Protokolü

KORE SAVAŞI’NIN SEMBOL İSMİ “AYLA”DAN ACI HABER

Kocagöz, Şehit Annelerini unutmadı

PKK'nın Skandal Bildirisi: Lozan ve Sevr Vurgusu Tepki Çekti

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı

Yeni Süreç: Türkiyelilik mi Hesaplaşma mı -1-

DİKO'DAN BASIN AÇIKLAMASI "Kamuoyunun Dikkatine"

Egemenliğin Sesi: Bedri Yalçın İznik’te Ekümenik Oyuna Karşı Sahadaydı

PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Dair Kamuoyuna Duyurumuzdur

Dünya Gençlik Konseyi’nden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Ziyaret

CHP, doğru yolda mı?

TÜRKİYE AFET ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Özlem Bozkuş: Mücadeleyle Yoğrulan Bir Başarı Hikâyesi

ANTALYA TEMPO DERGİSİ MAYIS 2025 ÖZEL SAYISI

"Evlatlarımızın Kanı Üzerinden Açılım Yapamazsınız!" Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Çalışkan’dan Sert Açıklama: “Referandum İstiyoruz”

Özgür Özel’den Özgür Çelik’e Destek: “Bu Saldırılar Onur Belgesidir”
