Kolye satıp biriktirdiği 20 bin lirayı sahte doktora kaptırdı
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 02 Haziran 2021 00:08ANTALYA’da, rahatsızlığı nedeniyle bacakları kesilen İlker Malak (49), eşi Güner Malak’ı (49) ameliyat ettirmek için tekerlekli sandalyesinde kolye satarak, biriktirdiği 20 bin lirayı sahte doktor Mehmet O.’ya kaptırdı.


ANTALYA’da, rahatsızlığı nedeniyle bacakları kesilen İlker Malak (49), eşi Güner Malak’ı (49) ameliyat ettirmek için tekerlekli sandalyesinde kolye satarak, biriktirdiği 20 bin lirayı sahte doktor Mehmet O.’ya kaptırdı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Güner Malak, “6 aydır nerede olduğunu bilmiyoruz. Aramalarımıza cevap veriyor ama yerini söylemiyor. Bu adam hala ‘doktor’ diye dolandırmaya devam ediyor. İstanbul’da, İzmir’de büyük hastanelerde işler yaptığını söyleyerek insanları kandırıyor” dedi.
Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve şeker hastalığı nedeniyle bir bacağı 8, diğeri 4 yıl önce kesilen İlker Malak, tekerlekli sandalyesinde sokaklarda kolye satarak, eşinin tüp mide ameliyatı için para biriktirdi. Ameliyat için doktor arayışına giren çift, geçen yıl Ekim ayında arkadaşları aracılığıyla kendisini ‘doktor’ olarak tanıtan Mehmet O. ile tanıştı. Çift ile görüşen Mehmet O., işlemleri hızlandırmak için parayı bir an önce yatırmaları gerektiğini söyledi. Konyaaltı ilçesindeki özel hastanede çalıştığını söyleyen Mehmet O., Güner Malak’ın buraya giderek, kan tahlillerini yaptırmasını ve 1 gün sonra ameliyat için gelmesini söyledi.
HESAP BAŞKASININ ÇIKTI
Ameliyat için gerekli 20 bin lirayı Mehmet O.’nun, sekreterine ait olduğunu söylediği hesaba yatıran çift, ameliyat günü aldıkları haberle yıkıldı. Güner Malak’ı arayan Mehmet O., kız kardeşini kaybettiğini, bu nedenle ameliyata gelemeyeceğini söyledi. Parayı yatırdıkları hesabın, Mehmet O.’nun kızına ait olduğunu öğrenince dolandırıldıklarını anlayan Malak çifti, polis merkezine giderek, Mehmet O. hakkında şikayetçi oldu. 6 ay boyunca paralarını almak için çaba gösteren çift, her aramalarında ise Mehmet O.’dan “Bugün yatırıyorum” karşılığını aldı.
‘SAHTE DOKTORLUK’TAN CEZAEVİNDE YATMIŞ
Mehmet O.’nun 2018 yılında aynı olaydan cezaevinde yattığını kaydeden İlker Malak, “Diyaliz hastasıyım. Haftada 2 gün diyalize giriyorum. Gitmediğim günlerde hava da güzel olursa sokaklarda tekerlekli sandalyemle kolye satıyorum. 10 lira 10 lira satış yaparak para kazanmaya çalışıyorum. Amacımız bu ameliyatı yaptırabilmekti. Bize işlerin hızlanması için parayı bir an önce yatırmamızı söyledi. Heyecanlandık, birden yatırdık. Şüphelenip araştırınca 2018 yılında sahte doktorluk nedeniyle cezaevinde yattığını öğrendik” diye konuştu.
‘AMELİYAT GÜNÜ ORTADAN KAYBOLDU’
Sağlık sorunlarından dolayı ameliyat olmaya karar verdiğini söyleyen Güner Malak ise “Doktor arayışı içine girdik. Bu sayede Mehmet O. ile tanıştık. Görüşüp fiyat konusunda da anlaştık. Bizden tahliller istedi ve özel bir hastanenin doktoru olduğunu söyledi. O hastaneye gidip tahlil yaptırdık. Başka bir hastanede ameliyat yapacağını söyledi. Her şeyi hazırladık, parayı yatırdık. Ameliyat günü kız kardeşinin vefat ettiğini söyleyerek ortadan kayboldu” dedi.
Mehmet O.’nun, kendilerini tahlil için gönderdiği hastanede çalıştığına dair kartviziti olduğunu belirten Malak, “6 aydır kendisinin nerede olduğunu bilmiyoruz. Aramalarımıza cevap veriyor ama yerini söylemiyor. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk, 6 aydır netice alamadık. Bu adam hala ‘estetik doktoru’ diye dolandırmaya devam ediyor. İstanbul’da, İzmir’de büyük hastanelerde işler yaptığını söyleyerek insanları kandırıyor” diye konuştu.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 02 Haziran 2021 00:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Başkan Yalçın Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Paylaştı

Başkan Yalçın Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Paylaştı

Başkan Yalçın Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Paylaştı

ABDURRAHMAN DİNLER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SUZAN KAYNAR’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

DERYA DEMİR VE ALİ DEMİR’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

KÖKSAL SELÇUK’TAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

MİTRA LAKİAN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ALİ TAŞGIN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

MEHMET TALİH’TEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ŞARİZE GERGER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

EREN CANAK’TAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ESRA KARAER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

İSA ARIKAN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ABP GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Cahit Kaynar'dan İşçilere ve Gençlere Tam Destek

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Arap Dünyasına Sert Sözler: “Trump’a Gecelikle Karşılama”

Uyuşturucuya Karşı Kendi Savaşını Veren Adam: Cahit Kaynar

Cahit Kaynar’dan TİSKO’ya Tam Destek: “Hak Yolunda Olan Her Kuruluşun Yanındayız”

Malatya’nın İki Yiğit İsmi Bir Arada: Mehmet Ali Ağca, Cahit Kaynar’ı Ağırladı

Hasan Arslan "Yeni Anayasa Önünde Engel Kalmamıştır "

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Halkın Adamı Bedri Yalçın: Anadolu Birliği Partisi'nin Sessiz Kahramanı

Anadolu Birliği Partisi'nden Ümit Uysal’a Teşekkür Mesajı

İstanbul İçin Korkutan Deprem Senaryosu: İlk 3 Gün Müdahale Edilemeyebilir

Antalya’da Önemli Buluşma: Sivil Toplum ve Siyaset Temsilcileri Bir Arada

16 Mayıs "Ulusal Erişilebilirlik Günü" Olarak İlan Edildi

SENDİKALARDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE "TERÖRSÜZ TÜRKİYE " ZİYARETİ VE DESTEĞİ

Kristal Ayaklar Sezon Finalinde Kıvılcım Kalay Rüzgarı

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Zafer Partisi Rize Fındıklı İlçe Binası Coşkuyla Açıldı!

Çayyolu Sahne’de Cem Özer Gösterisi, Revancan Aytin’in Katkılarıyla Parladı

Mağdurlar Müge Anlı Yada Esra Erol'a Başvurabilir

Aleyna Arıkan ile Durmuş Altay Nişanlandı: Unutulmaz Bir Geceye İmza Attılar

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale
