Kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele etmek için izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 12 Nisan 2021 11:09Kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele etmek için kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.


Kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele etmek için kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Yiğit, Manavgat’ta kadına yönelik şiddet olaylarında bir önceki yılın ilk üç ayına göre yüzde 18 oranında bir azalma yaşandığını söyledi.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay İlker Özcan, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Halis Akkaya, Cumhuriyet Savcısı Tugay İnan, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü İsmail Kılıç, Aile Mahkemesi Hakimeleri Nilgün Demirkale ve Tezel Akbay ile Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Can Demirkıran katıldı.
Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans
Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, kadına yönelik şiddet olaylarına sıfır tolerans ile yaklaştıklarını belirterek, “Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarını sona erdirmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız etkin mücadele kararı almıştır. Bu bağlamda kurumlar arasında işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak için gerçekleştirdiğimiz toplantıda bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra yapılması gerekenleri ele aldık” diye konuştu.
Geçen yılın ilk üç ayına göre bu yıl kadına yönelik şiddet olaylarında yüzde 18 oranında bir azalma tespit ettiklerini ifade eden Kaymakam Yiğit, “Kadına yönelik şiddet olaylarında ilçemiz genelinde bir önceki yılın ilk üç ayına göre yüzde 18 oranında bir azalma görülmüştür. Kurumlar arası işbirliğinin artması ile bu oranın daha da yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.
KADES yaygınlaşacak
Özellikle KADES uygulamasının yaygınlaştırılması için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Kaymakam Yiğit, “Kolluk kuvvetlerimizin KADES uygulaması çerçevesinde müracaatçılara ilk 5 dakika içerisinde ulaşmaları ve müdahale etmeleri nedeniyle Jandarma ve Emniyet Teşkilatımızı kutluyorum. Onların gösterdiği bu başarı olayların azalmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Kadına yönelik şiddetin engellenmesinde en önemli unsurun eğitim olduğuna vurgu yapan Kaymakam Yiğit, “Bizim geleneğimizde kadın eştir, kadın anadır, kadın bacıdır, kadına yönelik her türlü olumsuz davranışı tasvip etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 12 Nisan 2021 11:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....
