“ANTALYA SÜRDÜRÜLEBİLİR SU VE ATIKSU YÖNETİMİ PROJESİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 11 Şubat 2021 19:50Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT ve ALDAŞ ile koordineli “Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi” bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda mevcut yatırımlar ve 5 milyar TL tutarındaki altyapı yatırım hedefleri değerlendirildi.

ASAT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen; ASAT ve ALDAŞ ile koordineli Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Başkan Baş Danışmanı Cem Oğuz, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay ve yöneticiler katıldı. Toplantıda yatırımlarla ilgili Başkan Böcek ve ekibine ASAT ve ALDAŞ yöneticileri tarafından sunum yapıldı.
Toplantıda İller Bankası Uluslararası Daire Başkanlığı aracılığıyla Dünya Bankasından temin edilmiş olan 500 Milyon TL tutarlı Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi ve Dünya Bankası, IPA Fonları ve Asya Katılım Bankası finansmanıyla planlanacak 5 Milyar TL tutarındaki altyapı yatırım hedefleri değerlendirildi. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi kapsamında Dünya Bankası’ndan alınan 58 milyon Euro kredinin kullanımı ile ilgili çalışmaları anlattı. Söz konusu kredi kapsamında Antalya merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 300 kilometre kanalizasyon hattı çalışması başlatıldığını, bunun 90 kilometresinin tamamlandığını anlatan Kurt, ortalama aylık 10 kilometrelik kanalizasyon imalatı gerçekleştirildiğini vurguladı.
“ALDAŞ sunumu”
ALDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumda ise halihazırda devam eden 500 milyon TL’lik proje kapsamındaki 300 km kanalizasyon, 2 m3/sn ilave su temini ile 30 kilometre içme suyu hattı ve 10 bin metreküp su deposu inşaatı ASAT Genel Müdürlüğü’nün işletim kabiliyetini ve kurumsal gelişimini artırmaya yönelik 600 bin adet su sayacı ile 14 yeni iş makinesi ve 160 adet bileşen ekipman teminlerinin gerçekleştirilmesi çalışmalarında gelinen süreç hakkında bilgi verildi.
“Karacaören içme suyu projesi ”
Toplantıda ayrıca Antalya Kenti İçmesuyu temini açısından hayati öneme sahip proje bedeli 700 Milyon TL olan Karacaören İçmesuyu Temin ve Arıtma Tesisi Projesi için DSİ tarafından ihale ilanının yayınlandığı bilgisi verilerek, projenin inşaat kontrollüğü hizmetlerinin DSİ ile işbirliği yapılarak ALDAŞ tarafından yürütüleceği bildirildi. Proje tamamlandığında Antalya Kenti İçmesuyu temininin yeraltı sondajlarına bağımlılığını ortadan kaldıracağı, ASAT Genel Müdürlüğü’nün en büyük giderlerinden olan enerji maliyetlerinin düşeceği ifade edildi.
Sunuma katılıp, yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise birlik ve beraberlik içerisinde Antalya’ya ne ihtiyaç varsa yapılacağını belirterek, Antalya’yı ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 11 Şubat 2021 19:50
Yorumlar (0)

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Taziye Mesajı

Balkan Ticaret Odası ve BDU’dan Anlamlı İş Birliği Protokolü

KORE SAVAŞI’NIN SEMBOL İSMİ “AYLA”DAN ACI HABER

Kocagöz, Şehit Annelerini unutmadı

PKK'nın Skandal Bildirisi: Lozan ve Sevr Vurgusu Tepki Çekti

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı

Yeni Süreç: Türkiyelilik mi Hesaplaşma mı -1-

DİKO'DAN BASIN AÇIKLAMASI "Kamuoyunun Dikkatine"

Egemenliğin Sesi: Bedri Yalçın İznik’te Ekümenik Oyuna Karşı Sahadaydı

PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Dair Kamuoyuna Duyurumuzdur

Dünya Gençlik Konseyi’nden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Ziyaret

CHP, doğru yolda mı?

TÜRKİYE AFET ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Özlem Bozkuş: Mücadeleyle Yoğrulan Bir Başarı Hikâyesi

ANTALYA TEMPO DERGİSİ MAYIS 2025 ÖZEL SAYISI

"Evlatlarımızın Kanı Üzerinden Açılım Yapamazsınız!" Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Çalışkan’dan Sert Açıklama: “Referandum İstiyoruz”

Özgür Özel’den Özgür Çelik’e Destek: “Bu Saldırılar Onur Belgesidir”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti

Kepez’de 19 Mayıs’a özel müzik, sanat ve spor şöleni

Başkan Böcek; ‘Ulaşım Master Planını yıl sonuna kadar tamamlayacağız’

Sahnelerde Murat Beyaztaş fırtınası

Büyükşehir Belediyesi sınav kaygısı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmıyor

Balbey ’de Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları yeniden başladı

Medya: İsrail ve Türkiye, bugün Azerbaycan'ın arabuluculuğunda Bakü'de görüşecek

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi
