Kepez’in köklü bir mülkiyet sorunu tarih oluyor
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 14 Ocak 2021 04:58Kepez’de Duraliler, Ünsal, Santral ve Fatih ile Avni Tolunay mahallelerinin, Hazine ile olan mülkiyet sorunları çözüme kavuşturuluyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Duraliler, Avni Tolunay, Ünsal, Santral ve Fatih mahallelerinde yaşanan mülkiyet sorunlarının çözümü için başlattıkları çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, “Kepez’de köklü bir mülkiyet sorunu daha tarih oluyor.” dedi.
Daha önce 2 B olarak bilinen Orman vasfını kaybetmiş Hazine ile Vakıf arazilerinde 40 yıla yakın yaşanan mülkiyet sorunlarını çözerek, 50 binden fazla vatandaşın tapu özlemini gideren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin son köklü mülkiyet sorunlarına da çözüm buluyor. Duraliler, Ünsal, Santral ve Fatih mahallerinin bir kısmında orman sınırı içerisinde kalan taşınmazlarda mülkiyet sorunu yaşanıyor.
Sorunu yaşayan vatandaşlar, tapulu taşınmazlarının 2 B kapsamında tapu kayıt malikleri olarak kendilerine bedelsiz olarak iade edilmesini, tapulu olmayan alanların ise kullanıcı tespitleri yapılarak bedeli karşılığında kendilerine satılmasını talep ediyor.
“Avni Tolunay Mahallesi’nde çözüm süreci başladı”
Avni Tolunay Mahallesi’nde ise vatandaşların uzun yıllardır kullandıkları Hazine parsellerindeki, Milli Emlak ile Tapu ve Kadastro arasında geçmiş yıllarda yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklı mülkiyet sorunu çözüm bekliyor. Mahalle sakinleri, uzun yıllar kullandıkları ve üzerinde evleri, seraları bulunan Hazine parsellerinin, 2B kapsamına alınması, kullanıcı olarak adlarına tespitlerinin yapılmasını ve kendilerine satılmasını istiyor.
“Çözüm sürecinde sona gelindi “
Başkan Hakan Tütüncü de, 4 mahallenin Hazine ile olan mülkiyet sorunlarının çözümü için geçtiğimiz yıllarda çalışma başlatmıştı. Çözüm çalışmasına Ak Parti Antalya Milletvekilleri, Ak Parti il ve ilçe başkanları da ciddi bir destek veriyor. Bu kapsamda sorunların muhataplarıyla birçok değerlendirme toplantısı yapıldı, Ankara’da ilgili Bakanlıklarla görüşüldü.
Mülkiyet sorunlarının çözülmesi amacıyla yürütülen faaliyetlerle gelinen son durumla ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla Antalya Orman Bölge Müdürlüğü binasında bir toplantı düzenlendi.
“Muhtarlar bilgilendirildi “
Çözüm sürecinin konuşulduğu toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın yanı sıra Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, Kadastro İl Müdürü Mahmut Gültekin, ilgili bürokratlar, Duraliler, Avni Tolunay, Ünsal, Santral ve Fatih mahalle muhtarları katıldı.
“Tütüncü müjdeyi verdi “
Başkan Hakan Tütüncü, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Duraliler, Avni Tolunay, Ünsal, Santral ve Fatih mahallelerimizin; Orman sınırı, 2/B, kadastro ve Hazine mülkiyetinden kaynaklı sorunlarının çözümüne ilişkin milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanımızla takip ettiğimiz çalışmalarda sona geldik. Kepez’de köklü bir mülkiyet sorunu daha tarih oluyor. Muhtarlarımızı süreçle ilgili bilgilendirdik. Hemşehrilerimizin yıllardır özlemle bekledikleri bu çözümü sunmak hem sosyal devlet olmanın gereği hem de vatandaş ile devlet arasındaki nizayı (anlaşmazlık) ortadan kaldırma adına çok değerlidir” diye konuştu.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 14 Ocak 2021 04:58
Yorumlar (0)

Büyükşehir Belediyesi sınav kaygısı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmıyor

Balbey ’de Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları yeniden başladı

Medya: İsrail ve Türkiye, bugün Azerbaycan'ın arabuluculuğunda Bakü'de görüşecek

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür

Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var
