"Turizmin başkenti" mavi bayrakta dünya lideri
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 18 Haziran 2020 14:33Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, uluslararası çevre ödülü mavi bayrağa sahip plaj sayısını bu yıl 206'ya çıkararak, Türkiye ve dünyada bu alandaki liderliğini korudu.

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, uluslararası çevre ödülü mavi bayrağa sahip plaj sayısını bu yıl 206'ya çıkararak, Türkiye ve dünyada bu alandaki liderliğini korudu.
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisinin 2020 Mavi Bayrak Ödülleri'ne göre sahip olduğu mavi bayraklı plaj sayısıyla dünya lideri konumundaki Antalya'da, sahillerde bu yılın bayrakları dalgalanmaya başladı.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında, kentte 2020'nin ilk bayrağı Lara Barut Collection'a verildi.
TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, mavi bayrağın karne niteliği taşıdığını söyledi.
İnsanların gittikleri yerde çevre, altyapı, su kalitesi, deniz temizliği konusunda belli kriterler aradığını dile getiren Atasoy, mavi bayrağa sahip plajların "temiz ve güvenli" imajı verdiğini belirtti.
Mavi bayrağı dünyanın en çok bilinen ve güvenilen "eko etiketi" olarak nitelendiren Atasoy, şöyle konuştu:
"İnsanların, 'Denizim, plajım temiz.' demesi bir şey ifade etmiyor. Bunları belli kriterlerle belgelemesi gerekiyor. Mavi bayrak uygulaması 33 yıldır bunu başarıyla sürdürüyor. Turizmciler plajlarına mavi bayrak aldıkları zaman 'Çevre, altyapı, su kalitesi, güvenlik, hizmet ve olanaklarla ilgili tüm şartları sağlıyorum, düzenli denetleniyorum ve güvendesiniz.' imajını veriyor. Turizm için son derece önemli."
Mavi bayrak kriterlerine göre deniz suyu kalitesinin 15 günde bir analiz edildiğini, plaj temizliğinin denetlendiğini anlatan Atasoy, geri dönüşüm, evcil hayvanların kontrolü, cankurtaranların olması, ilk yardım, engellilere yönelik olanaklar gibi birçok hususa bakıldığını kaydetti.
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tedbirleri daha da artırdıklarını belirten Atasoy, sosyal mesafe, hijyen, maskelerin atılacağı çöp kutuları, şezlong, şemsiye gibi kriterleri de değerlendirdiklerini bildirdi.
Antalyalı turizmcilerin mavi bayrak konusunda çok profesyonel olduğuna işaret eden Atasoy, "Antalya'nın 206 plajı ödül almaya hak kazandı, geçen yıl 202 idi. Bu rakamla hem Türkiye hem dünyada en fazla mavi bayraklı ödüle sahip kentiz. Antalya'yı 134 plajıyla İspanya'nın Valensiya, 109 plajıyla da Fransa'nın Occitanie kenti takip ediyor." dedi.
Antalya'da 2020'nin ilk bayrağını sahibine teslim ettiklerini anlatan Atasoy, en kısa zamanda 206 plaja bayraklarını asacaklarını söyledi.
"Mavi bayrağın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz"
Lara Barut Collection Genel Müdürü Cem Karacan da mavi bayrağın turizm sektörü açısından önemli olduğunu vurguladı.
Mavi bayrak kriterleri doğrultusunda gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Karacan, "Tesisimiz açıldığından beri, yani 2005'ten bu yana mavi bayrağa her zaman adayız ve her zaman da alıyoruz çünkü bunun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz." dedi.
Karacan, bu yılın ilk bayrağını almaktan büyük mutluluk duyduklarını da kaydetti.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 18 Haziran 2020 14:33
Yorumlar (0)

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN
