Olay, 5 Haziran sabahı Orhaneli ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’nde meydana geldi. Hacı Mustafa Öden İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Burak Koçak, sabah saatlerinde okula gitmek üzere evden çıktı. Ancak mahalle meydanından kalkan okul servisine binmediği ve okula hiç ulaşmadığı ortaya çıktı.
Akşam saatlerine kadar eve dönmeyen Burak için endişelenen ailesi, kendi imkânlarıyla arama başlattı. Ailenin yaptığı aramalar sonucunda, Altıntaş İlkokulu bahçesindeki bir barakada Burak’a ait okul çantası bulundu. Durumun hemen jandarmaya bildirilmesi üzerine ekipler alarma geçti.
94 Kişilik Ekip Ormanlık Alanda Arıyor
İlk gün başlatılan arama kurtarma çalışmalarına 50 kişilik bir ekip katılırken, ikinci günde sayı 94'e yükseldi. Arama faaliyetlerine AFAD, JAK, jandarma, UMKE, MAG-AME, İNDAK, ANDA, KUMDAK ve MAGDER ekipleri katılıyor. Çalışmalarda ayrıca 4 eğitimli köpek, 4 dron ve 16 araç görev alıyor. Ekipler, Altıntaş Mahallesi çevresindeki ormanlık alanda yoğunlaştı.
Burak Ailesinin Tek Çocuğuydu
Öte yandan, kayıp çocuğun babası Bekir Koçak’ın vefat ettiği ve Burak’ın annesi Hanife Koçak ile birlikte yaşadığı öğrenildi.