MUĞLA'DA ZEHRA BAYIR CİNAYETİ DAVASINDA İLİMDER İLTER'E İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Muğla'nın Milas ilçesinde, eğlence mekanında çalışırken öldürülüp cesedi havuza atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetiyle ilgili davada karar çıktı. Tutuklu sanık İlimder İlter, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve cezada herhangi bir indirim uygulanmadı. 

16 Mayıs 2024
MUĞLA'DA ZEHRA BAYIR CİNAYETİ DAVASINDA İLİMDER İLTER'E İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

 Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar İlimder İlter, ağabeyi Ömer İlter, garson Ünal Karakülah ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, kararı açıklamak için 10 dakikalık bir ara verdi. 2,5 saat süren duruşmanın ardından İlimder İlter, "kadına karşı kasten öldürme" suçundan indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 Ömer İlter ve Ünal Karakülah ise "kadına karşı kasten öldürme" suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Ancak her ikisi de "suç delillerini gizleme" suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlter ile Karakülah, ceza miktarları ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak yurt dışı yasağı uygulanmak suretiyle tahliye edildi.

 Diğer taraftan, Hatice K. "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan 1 yıl 8 ay, Taner K. aynı suçtan 10 ay, suça sürüklenen çocuk T. İ. de aynı suçtan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezalarla ilgili hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verildi.

 Zehra Bayır, iki yıl önce Konya'dan Muğla Milas'a taşınarak eğlence mekanında çalışmaya başlamıştı. İddialara göre, işletme sahipleriyle para meselesi yüzünden çıkan tartışmada genç kız 24 Temmuz 2022'de öldürülüp işletmenin havuzuna atılmıştı.

 

 

(KAYNAK:DHA)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.